Oprichters Until Dawn-ontwikkelaar Supermassive vertrokken bij studio

Oprichters Until Dawn-ontwikkelaar Supermassive vertrokken bij studio

Voormalige CEO Pete Samuels laat weten dat het te maken heeft met gezondheidsredenen

Pete en Joe Samuels, de oprichters van Until Dawn-ontwikkelaar Supermassive Games, zijn niet meer werkzaam bij het bedrijf.

De melding verscheen een week geleden op de LinkedIn-pagina van de studio, maar vindt nu pas tractie. Het bedrijf bedankt het tweetal voor het oprichten van de studio. "We wensen jullie veel geluk met jullie volgende hoofdstuk!"

Pete Samuels laat weten dat hij vertrekt vanwege gezondheidsproblemen. "Ik heb de beslissing niet licht gemaakt. Ik ben en zal altijd trots blijven op wat Joe en ik jaren geleden hebben opgericht. Ik zit vol met bewondering voor het Supermassive-team en al het ongelooflijke wat ze hebben bereikt." Robert Henrysson, de voormalige CEO van Avalanche Studios, is nu de nieuwe CEO van het bedrijf.

Supermassive Games werkt op dit moment aan Little Nightmares 3, Dead by Daylight-spin-off The Casting of Frank Stone en The Dark Pictures Anthology: Directive 8020. Eerder deze week werd tijdens de State of Play aangekondigd dat Ballistic Moon aan een PS5- en pc-versie van de eerste grote hit van Supermassive, Until Dawn, werkt.

Supermassive Games werd in 2008 opgericht. Pete Samuels had voorheen bij Psygnosis en EA gewerkt. Het eerste project van de studio was dlc voor LittleBigPlanet, en daarna volgden PlayStation Move-games Sackboy's Prehistoric Moves en Start the Party. Until Dawn zou eerst ook een PlayStation Move-game worden, maar die besturing liet men nog voor release vallen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou