Oorspronkelijke Fallout-bedenker is blij met tv-serie

Oorspronkelijke Fallout-bedenker is blij met tv-serie

Loftrompet

Tim Cain, de oorspronkelijke bedenker van Fallout, is blij met de tv-serie op Amazon Prime.

Cain is een bekende ontwikkelaar die in 1997 verantwoordelijk was voor het bedenken van de allereerste Fallout. Hij werkte vervolgens ook aan Fallout 2. Zijn meest recente werk was als regisseur van The Outer Worlds.

Cain plaatste dit weekend een video op YouTube met zijn mening over de serie. Volgens hem heeft de tv-serie het gevoel van Fallout goed weten te vangen. "Ze hadden gigantische sets met geweldige productiewaardes... prachtige spullen. Het acteerwerk was fenomenaal. Het was onwerkelijk om te zien hoe Fallout zo tot leven werd gewekt."

Hij zegt dat het moeilijk is om het gevoel van Fallout precies goed te krijgen. "Het is makkelijk om post-apocalyptische dingen te schrijven die niet in de Fallout-mal passen, en ze hadden het heel makkelijk te gek kunnen maken", zegt hij. "Alles gaat niet perfect zijn, alles gaat niet zo zijn zoals in de games, want dit is geen game. Dit is een tv-serie, maar het gevoel klopte en dat vond ik leuk."

Cain prijst tot slot de drie hoofdpersonages, die volgens hem drie verschillende manieren vertegenwoordigen om Fallout-games te spelen. Lucy is 'het aardige personage' dat alles goed wil doen en Maximus heeft zo 'zijn eigen doelen'. Cain zegt dat hij zelf meestal als een Ghoul-achtig personage speelt: "Eerst schieten, dan pas vragen stellen."

Wel denkt hij dat het einde van de serie niet helemaal klopt. Dit zullen we om spoiler-redenen niet opschrijven, maar je kunt zijn mening in de video hieronder beluisteren.

Dankzij de serie op Amazon Prime is er veel hernieuwde interesse in de Fallout-games. Zo werd Fallout 4 plotseling weer de bestverkochte game in Europa en behaalde Fallout 76 het hoogste aantal gelijktijdige spelers ooit. Er is inmiddels al een tweede seizoen van de populaire tv-serie besteld. De makers hebben aangegeven dat ze bepaalde iconische momenten uit de games voor dat tweede seizoen bewaren. Komende donderdag verschijnt daarnaast een current-gen update voor Fallout 4 op de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou, ik zou zeggen, laat ze ook maar een live-action versie maken van The Outer Worlds, heel duidelijk dat die van dezelfde bedenker is als van Fallout, beetje zelfde sfeer, maar dan in de ruimte.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 22 april 2024 - 20:52]

0
test

the Outer Worlds was wel een game die een stuk minder leuk was. Saaie dialogen en karakters. Keuzes hadden geen consequenties. De liefde mensen hebben voor deze game zal ik nooit begrijpen.

0
test

Hij zal vast niet betaald zijn om zijn mening te geven...

-3
test

Jij ook niet, but here we are :-p Edit : +170K views, wsl wordt hij er dus zeker niet armer van.

[Reactie gewijzigd door Mr.Happy op 23 april 2024 - 09:22]

0

Aanbevolen voor jou