Ook Gears of War zou worden overwogen voor PlayStation-release

Ook Gears of War zou worden overwogen voor PlayStation-release

Microsoft geeft volgende week opheldering

Microsoft zou overwegen om de Gears of War-franchise naar PlayStation te brengen.

Dat meldde journalist Jeff Grubb gisteren in de Game Mess Mornings-uitzending. Volgens hem wordt een PlayStation-versie van de reeks "zeker overwogen". Hij vervolgt: "Dat betekent niet dat het ook staat te gebeuren, maar er wordt zeker over gepraat."

De Gears-franchise is vooralsnog alleen op Xbox-consoles, pc en mobiel verschenen. Buiten spin-off Gears Tactics was het laatste deel in de reeks het in 2019 verschenen Gears 5. De serie werd oorspronkelijk door Epic Games ontwikkeld, maar wordt nu al een tijdlang gemaakt door The Coalition, een studio opgericht door Microsoft.

Er zijn aanhoudende geruchten dat diverse first-party Xbox-games naar concurrerende consoles komen. Begin dit jaar gingen er al geruchten dat Hi-Fi Rush en Sea of Thieves mogelijk naar PlayStation 5 en Switch komen. Afgelopen weekend kwam het gerucht online dat Microsoft van plan is om een multiplatformstrategie naar buiten te communiceren, gevolgd door berichten dat Starfield naar PlayStation 5 komt en Indiana Jones and the Great Circle ook voor de PS5 wordt overwogen.

Xbox-topman Phil Spencer tweette gisteravond dat fans volgende week opheldering kunnen verwachten: "We luisteren naar jullie en horen jullie. We hebben volgende week een business update event gepland, waar we meer details delen over onze visie voor de toekomst van Xbox. Wordt vervolgd."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In het PS3 tijdperk was er al een build van de game werkend op een devkit. Linus Tech Tips liep hier tegenaan in de video 'I Await Sony’s Cease and Desist - PS3 Dev Kit'

0
test

Klopt, maar toen was de reeks ook nog eigendom van Epic bij mijn weten.

0
test

In het PS3-tijdperk was dit altijd een reeks waar ik wel jaloers op was dat ik m niet kon spelen. Dat was eigenlijk voor mij DE MS exclusive. Nooit gespeeld overigens, maar als de franchise naar de PS zou komen, dan gaat daar absoluut verandering in komen.

0

Aanbevolen voor jou