'Ontwikkeling Prince of Persia: The Sands of Time-remake opnieuw begonnen'

'Ontwikkeling Prince of Persia: The Sands of Time-remake opnieuw begonnen'

Ubisoft Montreal zou met een schone lei zijn begonnen

De ontwikkeling van de remake van Prince of Persia: The Sands of Time zou geheel opnieuw zijn begonnen toen Ubisoft Montreal het stokje van Ubisoft Pune en Mumbai overnam.

Dat claimt Insider Gaming te hebben vernomen. De remake werd in 2020 aangekondigd en is sindsdien al meerdere malen uitgesteld. Het spel was in ontwikkeling bij de studio's Ubisoft Pune en Ubisoft Mumbai, maar de ontwikkeling werd daarna doorgegeven aan Ubisoft Montreal.

Hoewel Ubisoft aangaf dat Montreal verder zou bouwen op de gelegde fundering van Pune en Mumbai, claimt Insider Gaming nu dus dat de ontwikkeling tijdens deze transitie helemaal opnieuw is gestart. Het zou gaan om een compleet nieuwe grafische stijl, nieuwe animaties en nieuwe mechanismen voor de gevechten en de parkour-gameplay. Dat moet een "realistischere insteek" opleveren.

De website vervolgt: "Beelden die we hebben gezien en niet publiekelijk mogen delen tonen dat de game zich nog in een vrij vroeg stadium bevindt." Het kan volgens de website dan ook nog lang duren voordat de game daadwerkelijk uitkomt, al zou het spel mogelijk dit jaar mogelijk wel opnieuw worden onthuld. Insider Gaming meldt verder dat Yuri Lowenthal, de acteur die de stem van de prins in het origineel insprak, niet terugkeert in de rol.

Ondertussen is eerder dit jaar de metroidvaniagame Prince of Persia: The Lost Crown uitgekomen. Deze game werd goed ontvangen door zowel de pers als gamers. Er gaan sinds kort ook geruchten dat er aan een roguelike game in de franchise wordt gewerkt, genaamd The Rogue Prince of Persia. Deze game zou ergens binnenkort worden onthuld, al heeft Ubisoft dat op moment van schrijven niet bevestigd.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gezien de eerste gameplay beelden van een tijd geleden is dit wellicht beter zo. Hopelijk komt de game niet in limbo terecht, zoals bij de ontwikkeling van beyond good and evil 2.

1

Ongelooflijk hoe bij Ubisoft game na game uitmondt in een ramp. Zodra het buiten de platgetrapte paden van AC en FC valt snappen ze er niets meer van. De games die een beetje op tijd uitkomen zijn kopieën van AC of FC en zijn voldoende maar blinken vrijwel nergens in uit. De rest eindigt in development hell en nu zelfs een remake, hoe krijgen ze het voor elkaar. Dat Yves mag blijven zitten mag een klein wonder heten.

1

Aanbevolen voor jou