Ontwikkelaars uiten kritiek op Call of Duty-grap van Kratos-acteur
Nieuws

Ontwikkelaars uiten kritiek op Call of Duty-grap van Kratos-acteur

Tijdens The Game Awards stak Christopher Judge de draak met de lengte van de Modern Warfare 3-campagne

Tijdens The Game Awards maakte Christopher Judge, de acteur die Kratos in de God of War-games speelt, een grap ten koste van het eerder dit jaar uitgekomen Call of Duty: Modern Warfare 3. Dit is bij sommige ontwikkelaars in het verkeerde keelgat geschoten.

Judge was afgelopen donderdagnacht op het podium van The Game Awards te vinden om een prijs uit te reiken. Hij refereerde daar naar zijn speech van vorig jaar op The Game Awards toen hij een award voor beste acteerprestatie won, een speech die opvallend lang doorging. Dit jaar maakte hij de grap dat de speech langer duurde dan de campagne van Modern Warfare 3.

De grap kon op gelach van het publiek rekenen, maar op internet verscheen al snel kritiek over de opmerking. Verschillende ontwikkelaars vonden het een ongepaste grap en opperden daarbij ook dat Call of Duty-games over het algemeen beter verkopen en veel langer gespeeld worden dan God of War-spellen.

"Eerlijk gezegd hebben we veel erger te verduren gehad als (Call of Duty)-ontwikkelaars", zo meldde een anonieme ontwikkelaar. "Maar we verwachten dit niet van een gelijke, op een evenement dat de prestaties binnen de game-industrie dit jaar zo moeten vieren. Zeker met alle informatie die is uitgelekt over de ontwikkeling van het spel." Er gingen rond release veel berichten dat Sledgehammer Games Modern Warfare 3 in zestien maanden tijd moest ontwikkelen en werknemers daarvoor veel overuren moesten draaien.

Lees hier meer nieuws over The Game Awards.

View post on X
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gamebedrijven moeten in Europa in-game prijzen met echte bedragen weergeven
Nieuws

Gamebedrijven moeten in Europa in-game prijzen met echte bedragen weergeven

Nieuwe richtlijnen moeten er voor zorgen dat consumenten niet misleid worden

De Europese Commissie en het Consumer Protection Cooperation Network hebben nieuwe richtlijnen gedeeld voor gamebedrijven: zij moeten de prijs van in-game producten die aangeschaft kunnen worden, daadwerkelijk met echte bedragen weergeven.

Dit om consumenten te beschermen en mogelijke verwarring over de prijs van virtuele producten weg te nemen. In veel games is het mogelijk om bijvoorbeeld items te kopen met een verzonnen, virtuele valuta. Deze valuta moet in veel gevallen eerst met echt geld gekocht worden. Bij de items wordt vervolgens veelal alleen de prijs in de verzonnen valuta weergegeven.

In een document (via Tweakers) beschrijven de Europese Commissie en het CPCN nieuwe richtlijnen voor de hierboven geschetste situatie. In-game valuta aanbieden en daar virtuele items voor verkopen is nog steeds toegestaan, maar alleen als bij die producten ook een prijs in euro's wordt vermeld. Op die manier bestaat er bij consumenten geen twijfel meer over hoe duur een product echt is en worden zij dus ook niet meer misleid.

het moet voor consumenten ook mogelijk worden dat ze altijd een exacte hoeveelheid in-game valuta kunnen kopen. In veel games kunnen nu alleen bundels met een bepaalde hoeveelheid in-game valuta worden aangeschaft. Sommige ontwikkelaars prijzen in-game items op dusdanige wijze, dat die prijs net boven zo'n valutabundel valt, waardoor consumenten dus genoodzaakt zijn een duurdere valutabundel aan te schaffen.

Vorig jaar bekritiseerde de Europese consumentenorganisatie BEUC al het feit dat gamebedrijven spelers manipuleren om meer geld uit te geven in games. Zij dienden toen een klacht in bij de Europese Commissie. De klacht stelde dat bedrijven achter games zoals EA Sports FC, Fortnite, Clash of Clans en Minecraft consumenten - waaronder minderjarige spelers - manipuleren bij het besteden van geld in games. De aanleiding van bovenstaande nieuwe richtlijnen is echter het Zweedse bedrijf Star Stable Entertainment AB, dat met zijn game Star Stable Online beschuldigd wordt van het manipuleren van consumenten.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Komst van Persona 4-remake steeds waarschijnlijker
Nieuws

Komst van Persona 4-remake steeds waarschijnlijker

Een gevonden domeinnaam lijkt daar op te wijzen

Het lijkt er steeds meer op dat Atlus aan een remake van Persona 4 werkt. Nu is er een domeinnaam gevonden dat hier sterk naar hint.

YouTuber ScrambledFaz heeft de domeinnaam 'p4re.jp' gevonden die op 20 maart geregistreerd is. Hoewel dit niet per se bewijs is dat er een remake van Persona 4 in de maak is, verscheen er nog voor de aankondiging van Persona 3 Reload al een officiële domeinnaam genaamd 'p3re.jp'. Het lijkt dus wel om een aannemelijke indicatie te gaan.

Eerder dit jaar hintte zangeres Shihoko Hirata al mogelijk naar de komst van de remake. Ze plaatste op Instagram een bericht dat ze haar zangkunsten toepast tijdens "de opnames voor een nieuwe game". De foto die daarbij hoort lijkt MIT Studio te betreffen, waar ze ook soundtracks voor Persona 4, 5 en 3 Reload op heeft genomen. Meerdere fans plaatsten als reactie op de Instagram-post gifs van Persona 4, die Hirata vervolgens een like gaf.

Atlus heeft vooralsnog geen remake van Persona 4 aangekondigd, maar vorig jaar kwam wel een remake van Persona 3 uit. Het is dus zeker mogelijk dat het bedrijf ook het vierde deel in de reeks van een remake wil voorzien. Persona 4 ontving eerder al een verbeterde versie in de vorm van Persona 4 Golden.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!