Ontslagronde bij Until Dawn-studio, mogelijk negentig werknemers verliezen baan

Ontslagronde bij Until Dawn-studio, mogelijk negentig werknemers verliezen baan

Later dit jaar verschijnt er een nieuwe versie van Until Dawn

Er wordt een ontslagronde gehouden bij Supermassive Games. Rond de negentig werknemers zouden hun baan kunnen verliezen.

Gisteren bracht Bloomberg in eerste instantie het nieuws naar buiten dat er aan honderdvijftig van de meer dan driehonderd werknemers van de Britse ontwikkelaar is verteld dat ze mogelijk hun baan verliezen. In totaal zouden er zo'n negentig van deze groep worden ontslagen.

Hoewel het precieze aantal niet is bevestigd, bracht Supermassive Games kort daarna een statement naar buiten waarin het bedrijf toegeeft dat er een reorganisatie aan zit te komen waarbij er ontslagen vallen.

Supermassive Games is vooral bekend van diverse filmische horrorgames, zoals The Dark Pictures Anthology, The Quarry en Until Dawn. Van laatstgenoemde werd eerder deze maand een nieuwe versie voor PlayStation 5 en pc aangekondigd - deze verschijnt later dit jaar.

Supermassive bestaat uit meer dan driehonderd werknemers en is een dochteronderneming van Avalanche Studios Group. De ontwikkelaar is vooral bekend om zijn horrorgames, zoals The Quarry en de The Dark Pictures Anthology. Begin deze maand werd er nog een nieuwe versie van Until Dawn voor PS5 en pc aangekondigd die ergens later dit jaar verschijnt.

In navolging van 2023 vallen er ook in 2024 opvallend veel ontslagen bij gamebedrijven. Zo werd eerder aangekondigd dat Microsoft 1900 werknemers van Xbox, Activision Blizzard en Bethesda ontslaat, dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Riot Games 530 mensen ontslaat, Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen.

Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group en heeft Eidos Montreal afscheid genomen van 97 werknemers. NBA 2K-studio Visual Concepts Austin kampt ook met een ontslagronde. Disco Elysium-ontwikkelaar ZA/UM heeft ook werknemers ontslagen. Verder maakte Build a Rocket Boy, de studio van voormalige Grand Theft Auto-producent Lesie Benzies, bekend een onbekend aantal mensen te ontslaan.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou