'Ontslagen bij Naughty Dog, ontwikkeling The Last of Us-multiplayergame ligt stil'

'Ontslagen bij Naughty Dog, ontwikkeling The Last of Us-multiplayergame ligt stil'

Het zou gaan om zo'n 25 werknemers, voornamelijk bij het quality assurance-team

De contracten van minstens 25 tijdelijke werknemers bij Naughty Dog zouden vroegtijdig worden opgeheven. Daarnaast zou de ontwikkeling van het multiplayerspel gebaseerd op de The Last of Us-franchise zo goed als stil liggen.

Dat claimt Kotaku te hebben vernomen van twee bronnen. Vorige week zouden de ontslagen bekend zijn gemaakt binnen Naughty Dog, al zouden de contracten pas eind oktober worden opgeheven. Werknemers zouden daarbij onder druk gezet worden om het nieuws stil te houden.

Het zou gaan om minstens 25 werknemers waarvan hun contracten vroegtijdig worden ontbonden. Zover bekend zijn fulltime werknemers die voor onbepaalde tijd bij Naughty Dog werkzaam zijn niet getroffen. Het grootste gedeelte van de ontslagen werknemers zou werkzaam zijn geweest bij het quality assurrance-team.

Hoewel niet bevestigd, lijken bronnen te suggereren dat de getroffen werknemers voornamelijk werkten aan de multiplayergame binnen The Last of Us-franchise. Kotaku meldt dat de game vooralsnog niet geannuleerd is. De ontwikkeling zou echter wel zo goed als stil liggen. Eerder dit jaar gingen er al geruchten over een stroef ontwikkeltraject - het project zou toen al teruggeschaald zijn.

Ontslagrondes binnen gamebedrijven zijn dit jaar schering en inslag. Gisteren werd er bericht over ontslagen bij Team17 en het team achter HearthstoneVorige week bleek nog dat Epic Games ongeveer zestien procent van diens werknemers - rond de 830 werknemers - ontslaat. Eerder dit jaar kondigde CD Projekt Red aan zo'n tien procent van diens werknemers te ontslaan, en Microsoft liet rond de 10.000 werknemers gaan. Verder vinden er dit jaar ook ontslagrondes plaats bij bedrijven als UbisoftBioware en Crystal Dynamics.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het niveau van de reacties op deze site is zo enorm verdrietig. Schakel het aub gewoon uit, voegt echt niks toe. Zou wel erg jammer zijn als het project inderdaad stil ligt. Niet geheel onverwachts want het duurt nu al zo enorm lang en op wat artwork is er nog niks van te zien. De multiplayer was wel erg vet van deel 1, als ze daar gewoon op doorontwikkeld hebben dan kan het zeer interessant zijn. Maar ben bang dat het intussen niet zoveel meer gaat worden.

4
test

Schijnt dat bungie er naar gekeken had en die zag in een last of us mp geen brood ivm dat je geen cosmetics kan verkopen. Maar hey of dit waar is weet ik niet, is alleen wat men keer zei dacht ik in een podcast. Maar is wel jammer vond de naughty dog mp games wel leuk veel uncharted 3 of 4 mp gespeeld toen.

-3
test

Inderdaad ZUT, het wordt tijd voor een ban-ronde op gamer als je het mij vraagt... Het plezier in het lezen van de reacties wordt per artikel minder door al die kleuters... Maargoed, ik zou denken dat er iemand binnen gamer aangewezen zou moeten zijn die als taak heeft hierop te letten en waar nodig in te grijpen... Helaas lijkt dit binnen gamer toch anders te liggen (al is er voorheen toch eens ingegrepen geweest).

[Reactie gewijzigd door shadowfirenl op 3 oktober 2023 - 22:05]

2

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door GEERT560 (gebruiker is geblokkeerd) op 4 oktober 2023 - 10:34]

-4

Ik begrijp je reactie heel erg, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat de mensen van GamerNL wel iets beters te doen hebben dan politie agentje spelen en reacties te modereren omdat een aantal volwassen (!) mensen zich niet kunnen gedragen. Ik zal allereerst hand in eigen boezem steken, ik ben zeker niet het braafste jongetje van de klas. Ik ga een discussie niet snel uit de weg, maar probeer over het algemeen (hoewel dat zeker niet altijd lukt) wel van het lage niveau weg te blijven. Maar goed we weten inmiddels wel hoe het internet werkt. Er zijn blijkbaar nog schrikbarend veel mensen die het erg belangrijk vinden dat de ene console het beter doet dan de andere en vinden het dan blijkbaar moeilijk om objectief te blijven. Goed voorbeeld is toch wel Starfield. Als je leest dat er mensen zijn die duizend accounts aanmaken op meta critic alleen om die game een 0/10 of een 1/10 te geven en dan hier terugleest dat ze die reviews serieus nemen alleen maar omdat die game een exclusive is van een ander platform dan vraag ik me heel erg af waar men mee bezig is. Hoeveel energie wil je steken in een game die je niet gaat spelen? Hoe erg kun je het vinden dat andere mensen wel lol hebben met die game? Ik kan daar gewoon niet bij, dat soort treurigheid is van een erg laag niveau. En ik noem nu Starfield omdat dat het meest recente voorbeeld is en ik wil zeker niet het ene 'kamp' meer beschuldigen dan het andere. Maar het feit dat mensen zo erg in kampen denken vind ik echt bizar. Ik ben enthousiast over Starfield, ik vermaak me er heel erg mee, maar ik kijk ook heel erg uit naar Spider-Man 2. Er zal vast iemand zijn die Spider-Man 2 geen reet aan vindt, prima. Daar mag je best je mening over geven natuurlijk, mits dat op een normale manier gebeurt, maar respecteer ook dat andere mensen die game wel een warm hart toedragen. Het is maar een fucking game! Als je daadwerkelijk problemen hebt met het feit dat andere mensen een game wel leuk vinden dan moet je misschien eerst bij jezelf te rade gaan wat er mis is met je. Maar goed, ik weet ook dat dit verspilde energie is, ik kan moeilijk verwachten dat mensen hun trollgedrag gaan veranderen, het is ook een persoonlijkheidsdingetje denk ik.

1
test

Bannen heeft geen geen zin, ze komen onder een andere naam gewoon terug

[Reactie gewijzigd door YazzoJR op 4 oktober 2023 - 10:43]

0
test

@yazzoyr bannen kan in mijn ogen zeker wel zin hebben, zolang dit structureel gebeurt en degene die telkens (volldig terecht) gebanned worden geen zin meer hebben om opnieuw accounts te moeten aanmaken of het vertoonde gedrag aanpassen naar een acceptabel niveau. Maar dat is hoe ik er tegenaan kijk, in ieder geval merk ik nu gelijk al een stuk positievere vibe onder de berichten zolang het duurt. Fijn om te zien dat er wel actief opgetreden wordt.

0
test

Wat een droevige generatie.

-4

Aanbevolen voor jou