Ontslagen bij Apex Legends-ontwikkelaar Respawn

Ontslagen bij Apex Legends-ontwikkelaar Respawn

EA kondigde onlangs aan ongeveer zes procent van alle werknemers bij de uitgever te ontslaan

Er zijn ontslagen gevallen bij Respawn Entertainment, de ontwikkelaar van games als Apex Legends.

Uitgever Electronic Arts kondigde eerder dit jaar aan dat het ongeveer zes procent van alle werknemers bij de uitgever ging ontslaan. Toen werd ook gemeld dat een first-person shooter gebaseerd op de Star Wars-franchise was geannuleerd bij Respawn. De ontslagen bij de ontwikkelaar maken hier waarschijnlijk dan ook onderdeel van uit. Hoeveel mensen worden ontslagen bij de studio is op moment van schrijven niet precies bekend.

Social media-hoofd Alex Ackerman liet op social media weten onder de ontslagen te behoren. "Na twintig seizoenen Apex en vijf jaar bij Respawn wordt ik ontslagen. Het was de eer van mijn carrière en een hoogtepunt in mijn leven om aan deze game te werken en de fans te woord te staan."

Op X liet leveldesigner Aaron Stump weten dat diverse collega's hun ontslag hebben gekregen. "Het zuigt dat sommige mensen waar ik bijna drie jaar mee heb gewerkt zijn ontslagen. Hopelijk komen e snel goed terecht."

Respawn is niet alleen bekend van Apex Legends, maar ook de Titanfall-reeks en de Star Wars Jedi-games. Volgens geruchten werkt de studio aan een nieuwe game in het Titanfall-universum, alsmede de derde Star Wars Jedi-game.

Er vallen sinds vorig jaar opvallend veel ontslagen binnen de game-industrie. In dit achtergrondverhaal zoomt Gamer.nl op de situatie en worden diverse betrokkenen aan het woord gelaten.

View post on X
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou