Nieuwe trailer en informatie van F1 24 uitgebracht

Nieuwe trailer en informatie van F1 24 uitgebracht

Game komt op 31 mei uit voor pc, PlayStation- en Xbox-consoles

Electronic Arts heeft meer beelden en info onthuld van F1 24 middels een nieuwe trailer.

De racegame werd begin dit jaar al aangekondigd, maar de nieuwe trailer toont daadwerkelijke, uitgebreide in-game beelden. Daarbij is meer informatie gegeven over de inhoud van het spel.

Zo bevat F1 24 zogeheten EA Sports Dynamic Handling, wat een realistischer gevoel tijdens het racen op moet leveren. Daarvoor heeft ontwikkelaar Codemasters nauw samengewerkt met coverster Max Verstappen.

Verder zullen bestaande circuits zijn verbeterd ten opzichte van de editie van vorig jaar, wat een nog authentiekere ervaring op moet leveren. Als voorbeeld wordt het Silverstone-circuit genoemd, dat een "significante upgrade" krijgt. Ook Circuit de Spa-Francorchamps, Jeddah Corniche Circuit en Lusail International Circuit krijgen upgrades.

De carrièremodus wordt op de schop genomen, waarbij mensen kunnen kiezen om een F2-racer die langzaam maar zeker hogerop komt te besturen, of voor een "legendarische icoon" gaan. Tot slot kan er ook een eigen personage aangemaakt worden.

F1 24 komt op 31 mei uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Aanstaande maandag wordt een gameplay deepdive-video uitgezonden met meer informatie en beelden.

Afgelopen december werden er nog een onbekend aantal werknemers bij ontwikkelaar Codemasters ontslagen. EA nam de Britse ontwikkelaar in 2021 over - eerder had Take-Two Interactive interesse in de ontwikkelaar.

Sander Hölsgens gaf een 8 aan de F1-editie van vorig jaar: "F1 23 is een uitstekende representatie van de hoogste Europese raceklasse. De wedstrijden bieden spanning en sensatie, strategie loont zich meer dan ooit en Verstappen wint – zo goed als altijd. De theatrale verhaalvertelling in Braking Point richt zich op urgente vraagstukken in de topsport en biedt een prima introductie op de verder uitstekende gameplay. Het nieuwe F1 World legt het fundament voor een live service. Dit biedt uren aan vermaak, maar is ook overduidelijk ontworpen om je zo lang mogelijk in het F1-ecosysteem te houden. Die prikkel is overbodig: F1 23 staat ook zonder dit soort poespas als een huis."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou