Nieuw PlayStation 5-model heeft ander moederbord en koelingsmechanisme

Nieuw PlayStation 5-model heeft ander moederbord en koelingsmechanisme

Er zijn enkele interne aanpassingen doorgevoerd in het nieuwe model van de PlayStation 5. Zo zijn onder andere het moederbord en de koeling aangepast, en is de console energiezuiniger.

Dat blijkt uit een video van Austin Evans, die het nieuwe model PlayStation 5 uit elkaar haalt en vergelijkt met de vorige twee modellen. Eind vorige maand dook het nieuwe model al op in winkels in Australië, en werd bekend dat het zo’n 600 gram minder weegt dan het eerste PS5-model. Nu is mogelijk bekend hoe dat komt.

Zo komt Evans erachter dat Sony een nieuw, kleiner moederbord gebruikt in het nieuwe PS5-model. Dat moederbord is zo’n 5 centimeter korter dan zijn voorganger. Ook is het koelsysteem anders: er zit een extra buis aan de achterkant om warmte mee af te voeren, en de heatsink zelf is kleiner gemaakt.

Het is niet voor het eerst dat Sony een kleinere heatsink in het apparaat zet: het vorige model, dat vorig jaar uitkwam, had een kleinere heatsink dan het allereerste PlayStation 5-model.

Enkele andere onderdelen van de PS5 hebben een andere plek gekregen. Zo zit de CMOS-batterij nu volledig onder de heatsink, waardoor het moeilijker is om die te vervangen. Ook is bij de SSD de printplaat verkort en deels vervangen door een stuk metaal. Mogelijk om hitte beter kwijt te kunnen, zo speculeert Evans.

De veranderingen zorgen ervoor dat de PS5 minder energie verbruikt. Volgens Evans verbruikt het apparaat 20 tot 30 watt minder bij het spelen van een game. Aan de buitenkant is niets van de veranderingen te zien.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

20 tot 30 watt minder, dan is met de huidige energieprijzen die 50 euro extra zo terugverdiend

0
test

@LarsCornelis Bij 3 uur gamen per dag en 50cent per kw/h is het na 1000 dagen terugverdiend. Maar eigenlijk moet je de winter niet meetellen, elke watt aan warmte die je ps je kamer in blaast, hoeft je cv-ketel niet te stoken.

0
test

@StormX ha ha dat is wel een goeie maar ik vind zoizo dat het wel warmte afgeeft maar in de zomer heb ik af en toe het gevoel dat hij het bijna niet weg kan krijgen door de hitte buiten het is er dan bijna even warm mijn ps4 werdt wel 10 keer warmer dan de ps5

0
test

@LarsCornelis Ik heb hier al eerder zitten huilen over mijn nieuwe energiecontract over mijn gas-prijs die dik 2 keer duurder wordt maar tot mijn grote ongenoegen heb ik vandaag ook even naar mijn stroom-prijs gekeken en wat denk je? Die verdubbelt ook....kan wel janken.

0
test

@The_Stifmeister ja joh. schandalig. ik ga van €145 naar €293 in de maand...

0
test

@The_Stifmeister misschien even verdiepen hoe elektriciteit wordt gemaakt. Merendeel wordt met gas gemaakt. Komt vanwege de vele zonnepanelen en wind energie. Die is vrij onbetrouwbaar en kan elke seconde anders zijn, een gas centrale of motoren zijn snel opgestart.

0

@The_Stifmeister Ja hier niet anders straks in oktober, de zonnepanelen zijn onderweg. Hopelijk liggen die op het dak voor het contract afloopt, de leveringen zijn weer in orde zo lijkt het. Nu zitten wij maar op 48 per maand, maar dat gaat dus naar 250 straks

0
test

Nou maar hopen dat mensen hem snel gewoon in de winkel kunnen kopen of bestellen zonder lotingen of bundels.

0

@Vogeltje Dat kan al best even een tijdje. Wat ik begreep van mensen die afgelopen tijd een PS5 kochten, lagen ze achter de toonbank of als voorraad in de magazijn. Ze geven op de website dan niet aan dat er voorraad is maar wanneer je de winkel in gaat, dan is er een kans dat er enkele aanwezig zijn.

0
test

@CaptainWinslow klopt maar kunnen wel bundels zijn toch

0

Aanbevolen voor jou