‘Nieuw, lichter PS5-model verkrijgbaar in Australië’

‘Nieuw, lichter PS5-model verkrijgbaar in Australië’

Naar verluidt is in Australië een nieuw PlayStation 5-model verkrijgbaar, de CFI-1200. Het model zou vanaf 15 september ook in Japan verkrijgbaar zijn.

Dat meldt Press Start. De nieuwe CFI-1200-modellen wegen naar verluidt minder dan de huidige modellen; dusdanig minder dat het nieuwe model PlayStation 5 mét disk minder weegt dan de digitale variant die in 2020 uitkwam. Volgens de handleiding die bij de console geleverd wordt, weegt het nieuwe model met disk 3,9 kilo, 600 gram minder dan de originele PlayStation 5.

De digitale variant van het nieuwe model weegt volgens Press Start 3,4 kilo, wat 500 gram minder is dan toen de eerste versies van de consoles uitkwamen in 2020. Het is de tweede keer dat er een nieuw model van de PlayStation 5 wordt uitgebracht: in juni vorig jaar kwam de CFI-1100 uit.

Ook de CFI1100 woog minder dan de oorspronkelijke PS5’s. Zo ging de diskversie van 4,5 kilo (in 2020) naar 4,2 kilo (in 2021), en de digitale variant van 3,9 kilo (in 2020) naar 3,6 kilo (in 2021).

Het is nog onbekend wat Sony heeft aangepast om de consoles lichter te maken. In 2021 vielen de lichtere consoles te verklaren door het gebruik van een ander koellichaam. Ook is nog onbekend wanneer het CFI-1200-model in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Vorige week maakte Sony nog bekend dat de prijs van de PlayStation 5 met 50 euro verhoogd wordt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hehe werd het niet al in een colomn gezegd dat ze minder doen in een product van bv de supermarkt en je er ook meer voor betaald?

0
test

@-JK- Hahaha, Ja inderdaad.

0

@-JK- Hahaha :D

0
test

@-JK- Hahahaha ik moest er wel even om lachen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola dat kan inderdaad, maar meestal gaat sony op zoek naar goedkopere manieren om ps's te maken zodat wij klanten minder betalen. Nou sluit ik het ene niet uit maar ik ga er niet vanuit dat sony duurdere materialen is gaan gebruiken.

0
test

@coola dat kan maar het lijkt me sterk. Gingen ze bij de eerste revisie niet ook over van koper naar alu? Hoe dan ook kan ik dit soort zaken wel respecteren. Hoe minder onnodig materiaal er in een console zit, hoe minder elektronisch afval er uiteindelijk komt. Wat mij betreft mogen ze hierin dus ook een goed voorbeeld geven.

0
test

@coola Het goedpraten gaat gewoon lekker door zie ik. :)

0

@PietS. Revisies zijn geen prijsdalingen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou