Nederlander wint omstreden Fifa-finale

Nederlander wint omstreden Fifa-finale

De input van de tegenstander was tijdens de penalties op het grote scherm te zien

De achttienjarige Nederlander Manuel Bachoore - ook wel bekend als Manubachoore - heeft deze week het wereldkampioenschap Fifa gewonnen.

Hij versloeg in de finale tegenstander Mark11 en ging met de prijspot van 300.000 euro naar huis. Het is de eerste keer sinds 2006 dat een Nederlandse de Fifa eWorld Cup wint. Mark11 ontving voor de tweede plek 150.000 euro.

De finale verliep echter niet geheel zoals gepland. Op het grote scherm in de arena waar de finale werd gespeeld, waren tijdens de penaltyreeks aan het einde de knoppen die Mark11 indrukte te zien. Daardoor had Bachoore mogelijk een oneerlijk voordeel, al houden hij en zijn coach vol dat ze niet naar het scherm hebben gekeken.

Toen de penaltyreeks startte, heeft Bachoore daarnaast ook het aanwezige personeel verwittigd, al kon de game niet worden gepauzeerd. Het personeel besloot na de wedstrijd ook dat de uitkomst niet anders was geweest, als de knoppen niet op het beeldscherm waren verschenen.

Verliezer Mark11 heeft zich sindsdien niet uitgelaten over de situatie, al staat er nu in zijn Twitter-bio 'World Cup Top 2' met een emoji met een dichtgeritste mond.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een esports waar je zou afhankelijk bent van de AI is sowieso niet serieus te nemen.

0

Aanbevolen voor jou