Naughty Dog onderzoekt problemen pc-versie The Last of Us: Part 1

Naughty Dog onderzoekt problemen pc-versie The Last of Us: Part 1

Bedrijf is van plan om pc in de toekomst te blijven ondersteunen

The Last of Us: Part 1 is sinds gisteren verkrijgbaar op pc, maar wordt geplaagd door technische problemen. Naughty Dog zegt op de hoogte te zijn en op onderzoek uit te gaan.

De remake van de PS3-game kwam vorig jaar uit op PlayStation 5 en is sinds gisteren verkrijgbaar op Steam en Epic Games Store. De pc-versie is in samenwerking met Iron Galaxy ontwikkeld. 

Pc-gamers klagen echter massaal over prestatieproblemen en crashes. Op Steam zijn de gebruikersrecensies op moment van schrijven grotendeels negatief. "Crasht elke twintig minuten. Game is slecht geoptimaliseerd. Het spel ziet er goed uit, maar moet beter geoptimaliseerd worden", zo leest een review. 

Naughty Dog laat op Twitter weten dat ze "de bezorgheden hebben vernomen. Ons team is actief meerdere problemen die jullie hebben doorgegeven aan het onderzoeken. We blijven jullie op de hoogte houden, maar ons team geeft prioriteit aan updates en zal problemen met aankomende patches aanpakken."

Overigens laat Naughty Dog in een artikel op PlayStation Blog weten dat het na Uncharted: Legacy of Thieves Collection en The Last of Us: Part 1 nog niet klaar is met pc als platform ondersteunen. "Wees er zeker van, PlayStation- en pc-gamers, dat we er naar uitkijken om meer te delen, of je nou graag met een DualSense-controller of muis en toetsenbord speelt. (...) Onze verhalen en ervaringen op PS5 en pc delen is iets dat Naughty Dog heeft omarmt en in de toekomst blijft doen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarschijnlijk te snel gereleased om nog te kunnen cashen op de serie. Dit soort slordigheden verwacht je niet van Naughty Dog (ondanks dat het door een andere studio geport is).

0

@The_Stifmeister het IP is van Sony, wellicht dat de druk van Sony af kwam voor de snelle release

0

Aanbevolen voor jou