Metro Awakening VR aangekondigd

Metro Awakening VR aangekondigd

Game komt in de loop van 2024 naar PlayStation VR2, pc vr en Meta Quest 2 en 3

Tijdens de State of Play woensdagavond werd de virtualrealitygame Metro Awakening VR onthuld.

De game wordt ontwikkeld door Vertigo Games - de Nederlandse studio achter de Arizona Sunshine-spellen - in samenwerking met Deep Silver, en komt ergens later dit jaar naar PlayStation VR2, pc vr en Meta Quest 2 en 3.

Het gaat om een verhaal gedreven prequel op de Metro-reeks waarin spelers wederom een post-apocalyptische wereld verkennen. Daarbij is Dmitry Glukhovsky, de schrijver van de boeken waarop de games zijn gebaseerd, betrokken bij het project.

Het bestaan van Metro Awakening VR lekte eerder deze week al uit. De Metro-reeks is zoals gezegd gebaseerd op de boeken van de Russische schrijver Dmitry Glukhovsky, waarin de wereld in puin ligt na globale biologische en nucleaire oorlogsvoering. Er zijn tot nu toe drie games in de reeks uitgekomen: Metro 2033, Metro: Last Light en Metro Exodus.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen vr fan, maar dit is de game die ps vr2 nodig heeft.

0

Eens, beetje te laat. Deze game had bij de release van de VR2 uit moeten komen of korter daarop in ieder geval. Misschien dat deze game nog op de PC uitkomt gezien het feit Sony ook bezig met een VR device op dat platform. Ik hoef de game in ieder geval niet per sé te missen nu ik de VR2 verkocht heb, hij komt ook op de Meta Quests. Dus eigenlijk nog geen extra incentive om een VR2 te kopen.

[Reactie gewijzigd door op 1 februari 2024 - 10:24]

-2
test

Dat is een heel ander product voor een andere markt. Heeft niks met Playstation/gaming te maken.

1

@Mr Grand oh, dan heb ik dat verkeerd begrepen. Jammer. Gemiste kans zou ik zeggen

-1
test

Die andere headset van Sony is niet bedoelt voor consumenten, voorlopig wordt die sowieso alleen in combinatie met een pakket van Siemens meegeleverd, en daarmee dus alleen voor professionals/industry.

1
test

Laatste Metro enorm van genoten en dan komen ze met VR aankakken ........

0
test

Cool toch. Ik weet in ieder geval dat ik er van ga genieten. Flatscreen fps games zijn nog maar saai als je eenmaal VR hebt genoten, de immersie is niet te evenaren op een plat scherm.

0

Aanbevolen voor jou