Meta Quest stelt besturingssyteem beschikbaar, maakt vr-bril met Xbox-thema

Meta Quest stelt besturingssyteem beschikbaar, maakt vr-bril met Xbox-thema

De stijl van de bekende console op je neus

Het besturingssysteem van de Meta Quest is vanaf nu ook door andere bedrijven te gebruiken, zo heeft Meta aangekondigd. Samenwerkingen met onder andere Xbox, Asus en Lenovo zijn al bevestigd.

Het nieuws werd gedeeld in een blogpost van Meta zelf waarbij de CEO van Meta, Mark Zuckerberg, een video deelde met verdere duiding. Simpel gezegd is het doel van het bedrijf om een ecosysteem aan vr-hardware te creëren dat gebruikmaakt van het besturingssysteem HorizonOS. Dit systeem wordt al gebruikt in de Meta Quest-vr-brillen van het bedrijf, maar bedrijven als Asus en Lenovo hebben nu een licentie waarmee zij ook HorizonOS kunnen gebruiken. 

Xbox lijkt vooralsnog geen gebruik te maken van het besturingssysteem van Meta. Xbox Cloud Gaming is sinds vorig jaar beschikbaar op de Meta Quest en de twee bedrijven werken nu samen aan een ‘limited edition Meta Quest, geïnspireerd door Xbox’, aldus de blogpost. In hetzelfde bericht wordt ook vermeld dat Asus werkt aan hardware die zich richt op gaming, terwijl Lenovo met productiviteit, educatie en entertainment in mixed reality aan de slag gaat.

De eisen waar de licentiehouders aan moeten voldoen zijn niet volledig bekend, al is integratie met Horizon belangrijk. Het hybride social media-gamingplatform - denk aan Roblox en Fortnite - moet op alle apparaten die op HorizonOS draaien te gebruiken zijn. Wanneer we de eerste brillen kunnen verwachten is nog niet bekend.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou