Meer details rondom Horizon Forbidden West-bordspel onthuld

Meer details rondom Horizon Forbidden West-bordspel onthuld

Kickstarter-campagne gaat aanstaande dinsdag van start

Guerrilla Games heeft meer details gegeven over het aankomende bordspel gebaseerd op Horizon Forbidden West.

Het bordspel werd afgelopen september al aangekondigd, maar aanstaande dinsdag start de crowdfundingcampagne op Kickstarter. Daarom heeft Guerrilla nu alvast wat extra details gedeeld op PlayStation Blog.

Eerder werd al gemeld dat bordspel, dat de naam Horizon Forbidden West: Seeds of Rebellion draagt, hetzelfde concept heeft als het bordspel gebaseerd op Horizon Zero Dawn. Tot en met vier spelers werken samen om diverse robotwezens (uitgebeeld met figurines) neer te halen en moeten ondertussen de vrede tussen drie stammen in het Tenkath-gebied zien te bewaren. Het bordspel moet daarbij een uniek verhaal dat zich voor de game afspeelt vertellen.

Het bordspel speelt zich volgens het nieuwe artikel ongeveer een halfjaar voor Regalla's aanval op de Embassy af. Spelers zullen in de rol van Marshals er op uit trekken. De campagne bevat dertien hoofdstukken die spelers samen moten oplossen. "Spelers trekken over de door Red Blight geïnfecteerde Clan Lands, nemen het op tegen collosale machines en komen meer te weten over de oorsprong van Regalla's rebellie."

Het bordspel bestaat uit twee secties: narratieve gedeeltes en gevechten. Gedurende het narratieve gedeelte ervaren spelers het verhaal via tekst die vergeleken wordt met choose-your-own-adventure-verhalen. Zo bepalen spelers met welke personages ze praten, wat ze met hun gewonnen materialen doen en komen ze meer te weten over de wereld van Horizon. Deze beslissingen hebben vervolgens weer invloed op het andere gedeelte van het spel, de gevechten tegen robots.

Steamforged Games, de ontwikkelaar van Seeds of Rebellion en het bordspel dat op Horizon Zero Dawn was gebaseerd, werkt nauw samen met Guerrilla Games voor dit verhaal. Eerder maakte dit bedrijf ook al bordspellen gebaseerd op Resident Evil en Monster Hunter.

Hieronder kan een nieuwe trailer bekeken worden. De crowdfunding start zoals gezegd op 21 november - geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden zodat men een notificatie ontvangt wanneer deze van start gaat.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou