MediEvil-maker verkoopt BAFTA-award die hij ontving voor MediEvil 2

MediEvil-maker verkoopt BAFTA-award die hij ontving voor MediEvil 2

Jay Gunn kampt met financiële problemen

Jay Gunn, een van de hoofdontwikkelaars van de MediEvil-reeks, verkoopt zijn BAFTA-award die hij ontving voor MediEvil 2.

Elk jaar worden de BAFTA Game Awards uitgedeeld - de awards zijn gebaseerd op de British Academy Film Awards, maar dan specifiek voor de game-industrie bedoeld. In 2000 ontving Gunn een award voor MediEvil 2. De game won in de categorie 'game van het jaar'.

Op X (voorheen Twitter) plaatste Gunn onlangs een inmiddels verwijderde tweet waarin hij liet weten de prestigieuze award te verkopen in verband met financiële problemen. "Als ik eerlijk ben zou ik voor de helft of een fractie van het salaris werken van wat ik vroeger ontving als creative director of art director bij Sony", zo meldde hij daarbij. "Alleen maar om mijn hypotheek en rekeningen of de huur als ik mijn huis verlies te kunnen betalen."

In de tweet liet hij tevens weten onlangs in het ziekenhuis te hebben gelegen vanwege zijn hoge stressniveau in verband met de financiële problemen. Het lukt hem naar eigen zeggen niet eens om sollicitatiegesprekken te vinden om weer in de game-industrie aan de slag te kunnen.

Inmiddels heeft hij de tweet weer verwijderd, al is het niet bekend of de award, die hij voor zo'n 6000 Britse pond aanbood, nog ergens te koop staat. "Het trok negatieve aandacht aan en leverde hatelijke reacties richting mij op. Ik kan dat soort mensen op dit moment niet in mijn leven gebruiken."

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou