Medebedenker Dead Space verlaat The Callisto Protocol-studio

Medebedenker Dead Space verlaat The Callisto Protocol-studio

Glen Schofield gaat 'andere kansen najagen'

Glen Schofield, de chief executive officer van The Callisto Protocol-ontwikkelaar Striking Distance Studios, vertrekt bij het bedrijf.

Dat heeft een woordvoerder van uitgever Krafton laten weten aan Bloomberg. Schofield, die vooral bekend werd als een van de bedenkers van de Dead Space-franchise onder EA-studio Visceral Games, zou volgens de woordvoerder "andere kansen najagen". Ook de chief financial officier en chief operating officer zouden vertrekken. Het drietal zou op vrijwillige basis de ontwikkelaar verlaten.

Striking Distance Studios heeft sinds diens oprichting door Schofield in 2019 één game uitgebracht. Ruimtehorrorspel The Callisto Protocol heeft veel weg van Dead Space, maar werd op release wisselend ontvangen. De game zou in eerste instantie onderdeel uitmaken van het PUBG-universum, al werd dat idee tijdens de ontwikkeling geschrapt. Volgens berichtgeving viel de verkoop van het spel ook tegen ten opzichte van de verwachtingen van Krafton.

Eerder deze zomer bleek al dat er zo'n 32 mensen ontslagen werden bij Striking Distance vanwege "strategische wijzigingen". Steve Papoutsis, de voormalige chief development officer binnen de studio, neemt Schofields rol over.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer. Persoonlijk vond ik de game niet slecht, maar het was geen dead space. Ik hoop wel dat een deel 2 nog wel komt

0
test

het was geen slechte game, fantastische graphics, maar de gameplay werd heel snel eentonig imho en het melee-systeem werkte voor geen meter, of lekker. maar moet wel zuur zijn voor de man dat zijn game (dead space) door ea geremasterd echt een hit was

0

Aanbevolen voor jou