'Massaproductie van PlayStation VR 2 begint binnenkort'

'Massaproductie van PlayStation VR 2 begint binnenkort'

De productie van de PlayStation VR 2 zou volgens een insider binnenkort beginnen.

Dat claimt hardwareanalist Brad Lynch op Twitter. Hij heeft vernomen dat de Chinese fabrikant Goertek binnenkort start met de massaproductie van de opvolger van de PlayStation VR-headset. Hij zou dit weer hebben vernomen van de betrouwbare Chinese analist 黑毛警长008. 

Er is nog niet veel bekend over de PlayStation VR 2. Alleen de officiële, bijbehorende controllers zijn onthuld, die hieronder te zien zijn. Deze controllers ondersteunen haptic feedback, vergelijkbaar met de DualSense-controller.

Het uiterlijk en de functionaliteit van de helm zelf zijn nog niet bekend. Er gaan echter hardnekkige geruchten dat de resolutie 2000 bij 2040 pixels per oog zou zijn, oftewel 4000x2040 in totaal. Dat is een fors verschil met de eerste PSVR-helm, die 1920x1080 pixels in totaal weergeeft. Verder zou haptic feedback onderdeel zijn van de helm door een ingebouwde motor. 

Ook zou 'foveated rendering' worden gebruikt, waardoor het specifieke punt waar spelers met hun ogen naar kijken scherper oogt dan het omringende gebied. Daarmee wordt rekenkracht bespaard, terwijl het wel de natuurlijke manier waarop ogen details ervaren nabootst. Sony heeft dit alles echter nog niet bevestigd.

PlayStation VR

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd. Heb veel plezier aan m’n psvr set en een upgrade is zeker welkom. Maar of ik die op dag 1 ga halen is afhankelijk van de prijs. Sony ziet zelf ook dat de psvr beter is gaan verkopen na een forse prijsdaling die daarna stabiel is kunnen blijven

0

@Jumpman van de prijs en of de scalpers weer toe slaan. Maar ik ga hem zeker halen

0

Klinkt goed! Was erg onder de indruk van de PSvr. Na een tijdje begin je de beperkingen van de controllers + bril zelf toch wel te merken, dus een upgrade is wel welkom. Had het nu nog niet verwacht, aangezien de ps5 nog slecht beschikbaar is, dus wie gaat dit ding kopen.

0

@slyrullez Ja daar heb je wel een punt. De PS5 is nog moeilijk leverbaar. Ik ben vooral ook benieuwd welke games direct naar ps vr2 komen en ook of de psvr2 wel of niet draadloos is. Hoe dan ook. Voor mij komt de psvr2 eigenlijk te laat. Inmiddels heb ik al een pc en quest 2. En dan heb je toegang tot een grote hoeveelheid vr content (quest 2 bibliotheek, rift bibliotheek en steamvr bibliotheek). Ik sluit niet uit dat ik ooit ook nog een ps5 en psvr2 koop. Maar dan moet het wel toegevoegde waarde hebben.

0
test

@slyrullez Ikke!

0

Aanbevolen voor jou