Mass Effect 5-ontwikkeling wordt geleid door makers van oorspronkelijke trilogie

Mass Effect 5-ontwikkeling wordt geleid door makers van oorspronkelijke trilogie

Een aantal van de belangrijkste posities binnen het ontwikkelteam dat aan de nieuwe Mass Effect-game werkt, wordt vervuld door mensen die ook de oorspronkelijke Mass Effect-trilogie hebben ontwikkeld.

In eerste instantie claimde YouTuber Kala Elizabeth op X dat de personen die de ontwikkeling van Mass Effect 5 leiden vooral bestaan uit mensen die hebben gewerkt aan de oorspronkelijke trilogie.

Een volger sprak daarop zijn zorgen uit, waarna regisseur Michael Gamble van zich liet horen. Hij liet weten dat de executive producer, art director, creative director en de gameregisseur allen aan de oorspronkelijke trilogie hebben gewerkt.

Deze bevestiging is voor veel fans van de reeks belangrijk. De oorspronkelijke trilogie wordt nog altijd in hoog aanzien gehouden, maar vierde deel Mass Effect Andromeda werd veel wisselvalliger ontvangen. De hoop voor velen is dan ook dat door het ervaren leiderschap dat op de ontwikkeling zit, Mass Effect 5 dichter in de buurt komt van de kwaliteit van de eerste drie games.

Veel details over de nieuwe Mass Effect zijn er nog niet - er is zelfs nog geen officiële naam bekend. Eind vorig jaar werd er wel een korte teaser uitgebracht, waarin een personage is te zien met een outfit met het N7-logo erop. Het jaar daarvoor werd er ook al een teaser getoond met daarin een Mass Relay onder constructie. Er gaan daarnaast geruchten dat Commander Shepard uit de oorspronkelijke trilogie terugkeert.

Het is dan ook nog niet bekend wanneer de nieuwe Mass Effect uitkomt. Bioware werkt ondertussen ook aan Dragon Age: Dreadwolf, dat naar verwachting eerder verschijnt.

View post on X
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Op hoop van zege. Deze + Dreadwolf zullen erg belangrijk zijn voor het voortbestaan van Bioware.

2
test

Ik ben toevallig de eerste trilogie aan het doorspelen op mn steamdeck. Wat een ontzettend vette games, hoe ik deze al die jaren heb ontweken snap ik niet.

1

Aanbevolen voor jou