Like a Dragon: Infinite Wealth stelt 'new game plus' alleen beschikbaar via speciale edities

Like a Dragon: Infinite Wealth stelt 'new game plus' alleen beschikbaar via speciale edities

Spelers hebben 'infinite wealth' nodig voor de optie

De 'new game plus'-optie in het aankomende Like a Dragon: Infinite Wealth is alleen beschikbaar voor mensen die de Deluxe of Ultimate Edition van de game aanschaffen.

Dat wordt benadrukt op de officiële website van de game, waar de verschillen tussen de standaard en duurdere versies van de game worden uitgelicht. Op Reddit valt te lezen dat uitgever Sega deze informatie inderdaad heeft bevestigd aan een consument, al heeft het bedrijf sinds de controverse rondom deze situatie is ontstaan nog niet publiekelijk gereageerd. De Deluxe Edition van de game is 15 euro duurder dan de standaard versie en de Ultimate Edition is 40 euro duurder.

New game plus houdt in dat spelers na het uitspelen van een game de mogelijkheid hebben om het spel opnieuw op te starten, maar diverse vrijgespeelde elementen - zoals moves, wapens en het niveau van het personage - mee kunnen nemen. Over het algemeen zit deze optie standaard in games verwerkt, of wordt het na release via een update toegevoegd. Het feit dat mensen nu in feite meer moeten betalen om toegang te krijgen tot new game plus, zorgt dan ook voor ophef.

Overigens is het niet voor het eerst dat deze situatie gecreëerd wordt door Sega. Het vorige hoofddeel, Yakuza: Like a Dragon, stelde in het Westen de new game plus-modus voor iedereen beschikbaar, maar in Japan alleen voor mensen die speciale edities in het bezit hadden.

Like a Dragon: Infinite Wealth draait om de twee hoofdpersonages uit de vorige delen, Ichiban Kasuga en Kazuma Kiryu, in zowel Japan als Hawaï. Het is voor het eerst in de reeks dat een game zich ook buiten Japan afspeelt. Spelers kunnen snelle rpg-gevechten verwachten waarbij men uitvoerig gebruikmaakt van de omgeving. Ook kunnen spelers - zoals inherent is aan de franchise - allerlei zijactiviteiten verwachten, waaronder het onderhouden en inrichten van een klein eiland. Het spel verschijnt aanstaande vrijdag op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Steam en Microsoft Store.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Like a Dragon Infinite Wealth

Like a Dragon Infinite Wealth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hele domme keuze.. Hier gaan ze waarschijnlijk veel backlash op krijgen. Erg jammer dit, want ze hadden juist zo'n goede reputatie met de yakuza games!

2
test

Ahja, gamefeatures wegstoppen achter duurdere versies van de game. Die gaan er van langs krijgen en het zou me niet verbazen als ze hier heel snel op terug gaan komen.

1

Aanbevolen voor jou