Larian-baas: 'Onze games komen niet naar abonnementsdiensten'

Larian-baas: 'Onze games komen niet naar abonnementsdiensten'

Geen Baldur's Gate 3

Swen Vincke van Larian Studios heeft nogmaals benadrukt dat de games van de studio niet naar abonnementsdiensten komen.

Vincke reageert via X op quotes van Ubisofts abonnementenbaas Philippe Tremblay, die zei dat gamers moeten wennen aan het niet bezitten van games. "We zien dat gamers gewend zijn aan het bezitten van hun games - vergelijkbaar met de dvd. Er moet een verschuiving bij consumenten plaatsvinden. Ze zijn gewend aan het niet bezitten van hun muziek en films. Die verschuiving verloopt (bij games) trager."

Vincke ziet zo'n toekomst met vooral abonnementsdiensten niet zitten. Volgens hem zou dat niet goed zijn voor ontwikkelaars en wordt het moeilijker voor gamers om zelf nieuwe games te ontdekken.

"Het wordt een stuk harder om goede content te krijgen als abonnementsdiensten het dominante model worden en een selecte groep mag bepalen wat de markt op gaat, en wat niet. Direct van de ontwikkelaar naar de spelers is de goede weg", zegt Vincke in een draadje op X. "In zo'n wereld bepaalt de voorkeur van de abonnementsdienst welke games er gemaakt gaan worden. Vertrouw me, dat wil je echt niet."

Hij sluit zijn bericht af met de mededeling dat de games van Larian niet op abonnementsdiensten zullen verschijnen, ook al erkent hij dat het voor sommige ontwikkelaars juist een kans biedt om hun game te kunnen maken. "Daar heb ik geen probleem mee. Ik wil er alleen voor zorgen dat het andere ecosysteem niet sterft, want dat is waardevol."

Vorig jaar benadrukte Vincke ook al dat Baldur's Gate 3 niet op Game Pass zal verschijnen, maar nu voegt hij daar dus aan toe dat al Larians games naar geen enkele abonnementsdienst zullen komen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In het ergste scenario gaan we naar een toekomst waar zo veel mensen hun games exclusief via abonnementsdiensten spelen dat je als ontwikkelaar/uitgever een deal moet maken om je game op zo'n dienst te krijgen want anders is het financieel gewoon een te groot risico. Ik moet er niet aan denken.

0
test

Ik heb even gamepass gehad en ik moet zeggen dat ik games veel minder naar waarde schat en er ook een stuk minder uitspeel. Ook was ik snel op het aanbod uitgekeken. Dit zal de laatste x zijn dat ik zo'n anno dienst betaald heb. Ik ga terug over naar het kopen van mijn games en dan nog liefst fysiek.

0

Aanbevolen voor jou