Lanceringstrailer van Oxenfree 2: Lost Signals onthuld

Lanceringstrailer van Oxenfree 2: Lost Signals onthuld

Luid en duidelijk ontvangen

Netflix heeft de lanceringstrailer voor Oxenfree 2: Lost Signals uitgegeven. De game is vanaf vandaag uit. Het is de eerste game van Night School Studio onder het management van Netflix. Eerder maakte de studio al de eerste Oxenfree-game. Oxenfree 2 speelt zich vijf jaar na de eerste game af met een nieuwe cast.

Het verhaal van Oxenfree 2: Lost Signals speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel af en introduceert nieuwe personages. Spelers nemen de rol aan van Riley, een voormalig militair die nu als milieuactivist actief is. Ze raakt verwikkeld in bovennatuurlijke problemen tijdens haar onderzoek naar verstoringen en stuit op een mysterieuze cult.

Oxenfree 2

De game brengt de bekende visuele artstyle van de eerste Oxenfree-game mee. Ook introduceert het nieuwe mechanics. Een walkie-talkie-mechanic stelt spelers in staat te communiceren met afwezige personages, waardoor ze de voortgang van het verhaal kunnen beïnvloeden. Bovendien biedt Oxenfree 2: Lost Signals grotere omgevingen om te verkennen, met beloningen voor spelers die nieuwsgierig genoeg zijn om alles te ontdekken.

In een recent interview gaven de ontwikkelaars aan waarom de tweede Oxenfree-game niet verder ging met de bestaande cast. “We wilden geen vervolg maken om maar een vervolg te maken. Het verhaal van Oxenfree was compleet, en daarom wilden we kijken naar andere personages in dezelfde wereld”. Onderdelen van de eerste game komen volgens de makers wel terug. “Het personage Jacob in deel twee heeft veel weg van Ren in de eerste game”. Ook zullen fans van de eerste game de plaatsnaam Camina bekend voorkomen. Waar er in de eerste game naar verwezen wordt, zullen spelers in het tweede deel de inmiddels bekende stad volledig mogen onderzoeken.

Oxenfree 2

Oxenfree 2: Lost Signals is de eerste game die Night School Studio maakt sinds Netflix in 2021 de studio overnam. Dit gebeurde niet volgens een vooropgezet plan, maar gewoon per toeval. “We begonnen onze gesprekken met Netflix om het te hebben over het maken van een third-party game voor Netflix, en om een mobiele port van Oxenfree op de dienst te krijgen. Netflix gaf ons mogelijkheden maar was creatief hands-off. Dat vonden we prettig. Nadat het een fijne samenwerking bleek kwam Netflix met een aanbod om een first-party ontwikkelaar te worden” aldus het team van Night School Studio. Sindsdien heeft Netflix meer studio’s overgenomen, zoals Next Games, Boss Fight entertainment en Spry Fox.

Bekijk hieronder de lanceringstrailer voor Oxenfree 2: Lost Signals. De game is vanaf vandaag uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Android, iOS en pc.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou