Konami wil dat studio's met pitches voor Silent Hill-games komen

Konami wil dat studio's met pitches voor Silent Hill-games komen

Konami staat open voor pitches voor nieuwe Silent Hill-games van externe ontwikkelaars.

Dat laat producent Motoi Okamoto weten in een interview met IGN Japan. "Er is maar zoveel wat we zelf kunnen doen, wat betekent dat we met onafhankelijke ontwikkelaars moeten samenwerken als we verschillende Silent Hill-games willen maken.

Afgelopen jaar onthulde Konami meerdere Silent Hill-games, waaronder een remake van Silent Hill 2 door Bloober Team. Ook Anapurna Interactive en No Code werken aan een spel genaamd Silent Hill Townfall. Verder werden Silent Hill f en Silent Hill: Ascension onthuld. Eerstgenoemde is een horrorgame in Japanse stijl en Ascension betreft een streamingserie.

Maar Konami staat open voor meer. Okamoto legt uit dat voor de onthulling van de nieuwe Silent Hill-games hij geen publieke oproep kon doen, maar dat kan nu wel. "Dus als ontwikkelaars met een liefde voor Silent Hill hun pitches naar ons brengen, beloof ik naar elke te kijken. We zijn een en al oor."

Verderop in het interview legt Okamoto uit dat alleen een remake van Silent Hill 2 niet genoeg is om een franchise nieuw leven in te blazen, en dat er daarom meerdere games, zoals Silent Hill f, zijn aangekondigd. "Ik denk dat het belangrijk is dat de reeks uniek, erg artistiek en origineel blijft, en daar blijf ik mij graag op richten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goh ja ik weet niet je had ook zelf games kunnen blijven maken met eigen teams en ontwikkelaars.

0
test

natuurlijk geweldig die opleving van Silent Hill, naast Resident Evil mijn meest favoriete horror gameserie, maar misschien moeten ze bij Konami wel een beetje opletten dat we nu niet weer te veel Silent Hill krijgen. Eerst jaren niets met de serie doen, nu staan er ik weet niet hoe veel games in de planning. (btw, ik ben zeer benieuwd naar de SH2 remake :D)

0

Aanbevolen voor jou