Konami kondigt meerdere Silent Hill-games en nieuwe film aan

Konami kondigt meerdere Silent Hill-games en nieuwe film aan

Tijdens een livestream gisteravond heeft Konami meerdere Silent Hill-games, alsmede een nieuwe film gebaseerd op de horrorfranchise, aangekondigd.

Zo wordt er aan een remake gewerkt van Silent Hill 2, een van de meest geprezen delen uit de reeks. De game moet uitkomen op PlayStation 5 en pc. Een releasedatum is niet bekend. De remake wordt ontwikkeld door de Poolse studio Bloober Team, bekend van spellen als The Medium en Blair Witch, maar Art director Masahiro Ito en componist Akira Yamaoka helpen mee.

Op PlayStation Blog worden meer details over het spel onthuld. Zo draait de remake op Unreal Engine 5 en worden Lumen- en Nanite-technologieën gerbuikt. Daarbij wordt het gevechtssysteem op de schop genomen en worden tussenfilmpjes opnieuw gemaakt met nieuwe motion capture.

Volgens Bloober Team moet de remake alles bevatten dat de oorspronkelijke versie zo goed maakt, maar wel nieuwe elementen toevoegen om de gamewereld nog boeiender te maken.

Watch on YouTube

Een andere game die werd aangekondigd is Silen Hill F, een compleet nieuwe game die wordt ontwikkeld door Neoboards Entertainment, de studio achter de multiplayergame Resident Evil Resistance en de aankomende multiplayergame Resident Evil: Re:Verse. De studio heeft ook overzettingen van diverse games gemaakt, zoals Resident Evil Origins Collection voor de Switch, en meegeholpen aan de remakes van Resident Evil 2 en 3.

Volgens de beschrijving biedt Silent Hill F "een compleet nieuw verhaal dat zich afspeelt in het Japan uit de jaren 60 in een prachtige, maar tegelijk afschuwelijke wereld." De Japanse horrorschrijver Ryūkishi07 schrijft het script van de game. Er zijn nog geen platforms of releasedatum bekend.

Watch on YouTube

Het volgende project is een "interactieve streamingserie" genaamd Silent Hill: Ascension. Er werden maar weinig details gegeven, maar duidelijk is dat het een verhaalgedreven project is "waarbij de fans bepalen wat er gebeurt". Het lijkt er dan ook op dat de gebeurtenissen in de 'streamingserie' deels worden bepaald door groepen fans die dkunnen stemmen. Het project komt in juli 2023 beschikbaar, al is de manier van distributie nog niet bekend.

Watch on YouTube

Dan is er nog Silent Hill Townfall, een nieuwe game die wordt ontwikkeld door de Schotse studio NoCode en uitgegeven door Annapurna Interactive. Ook hier zijn nog maar weinig details van bekend, maar een nadruk op de plot en adventuregameplay lijkt logisch gezien de ontwikkelaar van games als Stories Untold en Observation er aan werkt. Ook hier zijn nog geen platforms of releasedatum van bekendgemaakt.

Watch on YouTube

Tot slot werd de nieuwe verfilming Return to Silent Hill aangekondigd. De film wordt wederom geregisseerd door Christophe Gans, de regisseur van de in 2006 verschenen film. In 20212 verscheen er al een vervolg in de vorm van Silent Hill: Revelation. De nieuwe film moet ergens in 2023 uitkomen. Er wordt gespeculeerd dat Return to Silent Hill de gebeurtenissen uit Silent Hill 2 behandelt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 dat heb ik ook, lijkt mij heel tof om dit te spelen.

0
test

Same :)!

0

Aanbevolen voor jou