'Insomniac-werknemers vrezen voor identiteitsfraude'

'Insomniac-werknemers vrezen voor identiteitsfraude'

Er zou tevens een ontslagronde bij de PlayStation-studio dreigen

Na de cyberaanval op Insomniac Games vrezen werknemers van de PlayStation-ontwikkelaar voor identiteitsfraude.

Dat meldt journalist Jason Schreier op Bloomberg. Eerder deze maand voerden hackers een cyberaanval op Insomniac Games uit, en eerder deze week werd er informatie afkomstig uit die diefstal online gepubliceerd. Het gaat daarbij niet alleen om informatie over aankomend games van het bedrijf, maar ook om persoonlijke gegevens van werknemers.

"Terwijl honderden huidige en voormalige werknemers van Insomniac reizen om met de feestdagen bij hun familie en vrienden te zijn, moeten ze hun creditcards bevriezen en hun bankrekeningen in de gaten houden omdat hun persoonlijke informatie op het dark web staat", zo beschrijft het artikel. Werknemers zouden toegang hebben gekregen tot IDWatchdog, een service die het internet in de gaten houdt en mensen op de hoogte stelt wanneer er identiteitsfraude wordt gepleegd.

"Het lek heeft de feestdagen voor zowel huidige als voormalige Insomniac-werknemers in een nachtmerrie veranderd. Meerdere voormalige werknemers hebben deze week contact met mij opgenomen om te vertellen dat ze er achter zijn gekomen dat hun persoonlijke informatie onderdeel uitmaakt van de datadump. Sommigen geven aan gefrustreerd te zijn dat Insomniac of Sony nog geen contact met ze hebben opgenomen."

Bovenop deze kopzorgen is er een presentatie uitgelekt waarin valt te lezen dat Insomniac-baas Ted Price een ontslagronde binnen de studio van 50 tot 75 werknemers probeert tegen te houden. Er gingen intern blijkbaar al maanden geruchten over een ontslagronde, maar de uitgelekte presentatie maakt de situatie tastbaarder. In de presentatie wordt ook gemeld dat een nog onbekende Sony-studio helemaal gesloten wordt. Insomniac zou donderdag een meeting houden om de mogelijke ontslagronde te bespreken, maar dit is nu uitgesteld tot na de feestdagen.

Afgelopen vrijdag bracht Insomniac publiekelijk een statement naar buiten over de situatie. "Bedankt voor de vele berichten van steun en compassie. Het wordt enorm gewaardeerd. We zijn zowel verdrietig als boos om de recente criminele cyberaanval op onze studio en de emotionele impact die het op onze ontwikkelaars heeft. We richten ons de laatste dagen binnenwaarts om elkaar te kunnen steunen." Lees hier heel het statement.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat is echt heel erg zuur. Dan zijn je gegevens gestolen bij die hack en je werkgever neemt niet eens de moeite om even contact met je op te nemen. In plaats daarvan hangt er tijdens de feestdagen een mogelijk ontslag boven je hoofd. Fijne kerst!

0

Het (hogere) management bij PlayStation verdient wel een flinke draai om zijn oren. Wat een onprofessioneel gestuntel zeg... Verschrikkelijk voor de (voormalige) werknemers van Insomniac.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 24 december 2023 - 12:11]

-2

Aanbevolen voor jou