Insomniac Games treurt op dertigste jubileumjaar om ontslagen werknemers

Insomniac Games treurt op dertigste jubileumjaar om ontslagen werknemers

PlayStation ontslaat acht procent van alle werknemers binnen het bedrijf

Gisteren bestond Insomniac Games dertig jaar. Op social media was er van een viering echter geen sprake; in plaats daarvan reageerde de ontwikkelaar met een statement over de ontslagronde binnen de studio.

Eerder deze week werd aangekondigd dat Sony Interactive Entertainment acht procent van alle werknemers ontslaat, wat neerkomt op zo'n negenhonderd mensen. Sony London Studio sluit zijn deuren en bij studio's als het Nederlandse Guerrilla Games, Naughty Dog en Insomniac Games vallen er ontslagen.

De ontwikkelaar van de Spider-Man- en Ratchet and Clank-games vierde het dertigste jubileumjaar gisteren niet opzichtig op social media. In plaats daarvan werd er, een dag na het nieuws van de ontslagronde, een bericht over deze situatie gedeeld.

"Zoals meerdere teams van Insomniac Games en PlayStation Studios vallen er ook ontslagen bij Insomniac Games. We komen woorden tekort om onze gevoelens hierover uit te drukken. Dit is een sober en ongehoord moment voor onze studio."

"We richten onze energie op iedereen die in deze uitdagende tijd getroffen wordt te helpen", zo vervolgt het bericht. "Aan bedrijven die werknemers zoeken: er zijn geweldige mensen die belangrijke bijdragen aan Imsomniacs geschiedenis hebben gemaakt op zoek. We zijn hen extreem dankbaar en ze zullen worden gemist."

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Spider-Man 2

Spider-Man 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou