Horizon Forbidden West-zangeres ontvangt hatelijke berichten van spelers

Horizon Forbidden West-zangeres ontvangt hatelijke berichten van spelers

Burning Shores zou als 'LGBTQ-propaganda' worden gezien

Zangeres Julie Elven meldt hatelijke berichten van Horizon-spelers te ontvangen naar aanleiding van een romantische keuze van hoofdpersonage Aloy.

Elven heeft haar stem aan de soundtrack van diverse games verleend, waaronder Hearthstone, League of Legends en de Horizon-reeks. Ze is ook te horen in de recentelijk uitgekomen uitbreiding van Horizon Forbidden West, genaamd Burning Shores.

In die uitbreiding kunnen spelers er voor kiezen om hoofdpersonage Aloy een andere vrouw te laten kussen - de eerste romantische uiting van het personage. Dit leverde kort na release al kritiek op van sommige spelers - zo was de uitbreiding het doelwit van 'review bombing' op Metacritic - en Elven geeft nu aan dat het er ook voor heeft gezorgd dat ze lastig wordt gevallen door een aantal van hen.

"Sinds Burning Shores in april is uitgekomen ontvang ik continue boze privéberichten van gamers, aangezien mijn zangstem te horen is in een scène van de dlc dat zij als 'LGBTQ-propaganda' zien. Ik ontvang kotsende emoji's, berichten als 'God zal je niet vergeven', 'je hebt Horizon vernietigd' en meer. De positieve berichten en uitingen van liefde zijn talrijker dan de negatieve berichten, maar de aanhoudende hatelijke berichten tonen hoeveel er nog moet veranderen. Liefde is liefde. Dit paste enorm binnen het verhaal en ik blijf achter (ontwikkelaar) Guerrilla staan en ben trots er onderdeel van uit te maken."

Chanté Goodman, community manager bij Guerrilla Games, reageerde op de tweets van Elven. "Als je door iemand lastiggevallen wordt, laat het ons dan weten. Zij verdienen geen plek binnen onze gemeenschap en we blokkeren ze met plezier op de hoofdaccounts."

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou