Hoofd van technologie weg bij Naughty Dog

Hoofd van technologie weg bij Naughty Dog

Christian Gyrling was sinds 2006 werkzaam bij de studio

Christian Gyrling, die de functie 'hoofd van technologie' bekleedde bij Naughty Dog, is vertrokken bij de studio.

Dat kondigde de ontwikkelaar afgelopen week aan via social media. "We zijn dankbaar voor zijn vele bijdragen aan de studio, onze games en zijn collega's. We gaan Christian enorm missen en wensen hem veel succes in de toekomst."

Gyrling ging in 2006 aan de slag bij Naughty Dog, waar hij voornamelijk programmeerde tot hij in 2020 de vicepresident van de studio werd. Afgelopen juli wisselde hij van rol en werd hij hoofd van technologie. Sinds hij bij de studio aan de slag ging heeft hij aan min of meer elke Naughty Dog-game gewerkt, waaronder de The Last of Us- en Uncharted-franchises.

Travis McIntosh neemt de rol van Gyrling over. McIntosh werkt al negentien jaar bij Naughty Dog en was voorheen de programming director.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat co-president Evan Wells dit jaar bij Naughty Dog vertrekt, waarna Neil Druckmann het complete leiderschap op zich neemt. Er gingen afgelopen maand ook geruchten over ontslagen bij de studio, mogelijk gerelateerd aan de ontwikkeling van de The Last of Us-multiplayergame.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Erg jammer. Je kunt de beste man inmiddels toch wel een veteraan noemen. Hoop dat er niet al teveel mensen zullen volgen bij ND. Het is een van de Sony studios die me altijd goed vermaakt heeft sinds het begin. Uncharted 4 vond ik niet heel geweldig maar alles dat ze ervoor hadden gemaakt was ik wel fan van.

-2

Lijkt me eerlijk gezegd geen gezonde situatie als de gehele leiding in handen is van maar 1 persoon.

0

Aanbevolen voor jou