Hideo Kojima werkt met PlayStation aan spionagegame Physint

Hideo Kojima werkt met PlayStation aan spionagegame Physint

Game moet de grenzen tussen videogames en films vervagen

Metal Gear- en Death Stranding-ontwikkelaar Hideo Kojima slaat de handen ineen met PlayStation om een nieuwe spionagefranchise op te zetten, genaamd Physint.

Tijdens de State of Play woensdagavond kwam Hideo Kojima na de vertoning van een uitgebreide trailer van Death Stranding 2: On the Beach zelf in de stream langs om zijn nieuwe plannen aan te kondigen.

Kojima is vooral bekend om de Metal Gear-franchise, die hij onder toeziend oog van IP-eigenaar Konami maakte. Daar is Kojima echter al een tijdlang niet meer werkzaam. Hij werkt dan ook aan een nieuwe franchise waarmee hij de spionagegameplay uit Metal Gear mee wil voortzetten, genaamd Physint.

Naar eigen zeggen wordt het een "next-generation actie-spionagegame" en een volledig nieuwe IP. Volgens Kojima moet Physint de grenzen tussen games en films vervagen door de nieuwste technologie in te zetten en graphics die dicht bij echte beelden komen te tonen.

De ontwikkeling is nog niet vergevorderd - Kojima Productions richt zich nu vooral op Death Stranding 2, maar wanneer die game in 2025 is uitgekomen zal de focus meer op Physint komen te liggen.

Kojima werkt overigens ook aan een Xbox-horrorgame genaamd OD, al werd die game logischerwijs niet in de State of Play-uitzending genoemd.

Watch on YouTube
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben geen fan van death stranding, maar hier kijk ik nu al naar uit en als metal Gear fan weet ik dit word tof.

0

Kreeg al een metal gear gevoel van die mother ship in de DS trailer die je zo in de background zag. Damn was zag dat er absurd goed uit.

0
test

tE VRoEg AaNGeKonDiGD

-2

Aanbevolen voor jou