Hideo Kojima 'nauw betrokken' bij Death Standing-film

Hideo Kojima 'nauw betrokken' bij Death Standing-film

Hij zal alleen niet de regie op zich nemen

Ontwikkelaar Hideo Kojima heeft verduidelijkt dat hij "nauw betrokken" is bij de verfilming van Death Stranding.

Dat meldt hij op Twitter. "Om duidelijkheid te scheppen: ik ben nauw betrokken bij de productie, het toezien van, het plotten, het uiterlijk, design en de content van de verfilming van Death Stranding. Ik zal alleen niet regisseren." 

Het is niet bekend wie de film dan wel regisseert. Ook is niet duidelijk of acteurs en actrices uit de verschenen game - of het aankomende vervolg - rollen in de film zullen hebben.

Eind vorig jaar werd de Death Stranding-film aangekondigd. De film wordt geproduceerd en gefinancierd door Hammerstone Studios van Alex Lebovici. Dat bedrijf produceerde eerder de horrorfilm Barbarian en Bill & Ted Face the Music. De Amerikaanse tak van Kojima Productions helpt mee met de productie. Volgens Lebovici moet de film "herdefiniëren" wat een gameverfilming precies inhoudt. "Het wordt veel intiemer en meer gegrond. (...) Deze film wordt een authentieke 'Hideo Kojima'-productie."

Death Stranding kwam in 2019 uit op PlayStation 4 en kwam later ook naar pc en PlayStation 5. Het is de eerste game van Metal Gear-ontwikkelaar Kojima sinds hij vertrok bij uitgever Konami. Acteurs en actrices als Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Margaret Qualley en Léa Seydoux hebben rollen in de game. Vorig jaar werd vervolg Death Stranding 2 aangekondigd voor PlayStation 5.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Mooi dat er een film van komt. De game daar kan ik mezelf niet doorheen slaan maar conceptueel vind ik het enorm boeiend dus dan consumeer ik het maar liever als bewegende plaatjes.

0

Nog steeds niet gespeeld misschien toch maar eens doen dan.

0

Aanbevolen voor jou