Helldivers 2 verdubbelt record voor PlayStation-game op Steam

Helldivers 2 verdubbelt record voor PlayStation-game op Steam

Heel divers

Helldivers 2 verbrak al eerder het record voor gelijktijdige aantal spelers voor een Sony-game op Steam, maar heeft dat record inmiddels ook verdubbeld.

Afgelopen weekend speelden 155.926 mensen tegelijkertijd Helldivers 2 op Steam, zo is te zien op statistiekenwebsite Steam DB. Het vorige record voor de pc-release van een PlayStation-game stond op naam van God of War, met 73.529 gelijktijdige spelers. Dat record heeft de coöperatieve third-person shooter dus met een factor twee verbroken.

Die populariteit kwam ondanks een launch die werd geplaagd door technische problemen. Op Steam regende het kort na release klachten over matchmaking- en serverproblemen en complete crashes.

Afgelopen donderdag verscheen er een patch voor de pc-versie die de problemen met matchmaking en crashes verkleinde. Die patch is inmiddels ook voor de PlayStation 5-versie van de game uitgerold.

Toch blijft ontwikkelaar Arrowhead Game Studios doorwerken om de problemen definitief te verhelpen. "We weten dat er meer op te lossen is, en we werken er aan, maar we hopen dat deze patch jullie ervaring verbetert", aldus regisseur Mikael Eriksson.

Spelers proberen in Helldivers 2 als onderdeel van een team buitenaards gespuis van 'Super Earth' weg te houden en krijgen diverse missies voorgeschoteld, zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van belangrijke data of het vernietigen van een vijandelijk nest. Mensen kiezen hun missies vanuit een hub op een ruimteschip, dat ook van upgrades voorzien kan worden. Dat zorgt er voor dat spelers hun arsenaal kunnen uitbreiden en upgraden.

Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sinds gisteren zijn de servers weer gefrituurd (ik speel op de ps5) wat super irritant is, je komt er wel in maar de progressie na een match doet het niet, wat frustrerend is want de game is echt super, in tijden niet zoveel lol gehad met een co-op multiplayer game.

1

ze hebben de aantal connection per minuut verdubbeld gister op hun backend. Het weekend was namelijk zo druk waardoor mensen niet direct konden inloggen. Gelukkig zijn ze snel met fixes and balancing. Los daarvan is dit echt een geweldige game. Het is lang geleden dat ik zoveel lol heb gehad in een multiplayer game. Hun eerste grote update ziet er ook veelbelovend uit.

1
test

Niet negatief bedoeld maar oprecht benieuwd, wat maakt de game zo leuk? Ik heb wat gameplay sessies bekeken maar daarin zag ik alleen dat hordes aliens afgeschoten werden. Is er nog meer dan dat of is het puur het schieten en de samenwerking wat het leuk maakt?

1

Samen werken, uiteindelijk ga je steeds meer tactischer te werk naarmate je de game onder de knie krijgt. Je moet bijvoorbeeld niet allemaal dezelfde stratagems meenemen gezien je ieder toch elkaar moet gaan supporten. Ja tuurlijk is het uiteindelijk clearen van een heel groot gebied waar je speelt, maar er zijn een boek secundaire objectives, items die je kan vinden die je wel nodig hebt om je schip te upgraden. Het schieten is ontzettend punchy en voelt ontzettend goed aan net als het killen van de bugs of robots. In mijn beleving leuker en beter dan mening andere online shooter van afgelopen jaren.

2
test

Ah thanks voor je reactie. Ik heb wel zin in een nieuwe game en de actie ziet er wel leuk uit. Is hij solo ook leuk om te spelen of alleen in teamverband?

0
test

Friendly fire is trouwens ook strategisch gezien een positief punt dat er voor zorgt dat je niet als een hersenloze bulldozer tewerk kan gaan.

0

Ik heb de grootste lol met deze game. Als de stabiliteit beter wordt is het echt een aanrader

0

Ik ben benieuwd. Wil er binnenkort ook aan beginnen wanneer de problemen zijn opgelost.

0

Zeker doen. Ik ben ook even gestopt vanwege de problemen. Ik vermoed dat ze deze drukte niet hadden verwacht

0

Aanbevolen voor jou