HBO verwacht tweede The Last of Us-seizoen in 2025

HBO verwacht tweede The Last of Us-seizoen in 2025

Al is er veel onzekerheid vanwege de schrijversstaking

Het tweede seizoen van HBO's The Last of Us is waarschijnlijk in 2025 te zien.

Dat meldt Francesca Orsi van HBO aan Deadline. Ze praatte specifiek over de impact die de schrijversstaking die op dit moment gaande is in de Verenigde Staten de planning beïnvloedt. "De pennen worden op dit moment niet gebruikt, maar ik hoop dat we snel een oplossing vinden. Anders moeten we kijken wat we eind 2024 uit kunnen brengen en wat naar 2025 gaat. We hebben The Last of Us ergens in 2025 op de planning staan." Ze benadrukt wel gedurende het interview dat veel onzeker is vanwege de schrijversstaking.

In de Verenigde Staten is op dit moment een grootschalige staking van schrijvers uit de film- en televisiewereld aan de gang, waarbij iedereen die aangesloten is bij The Writers Guild of America zijn of haar werkt naast zich neerlegt in een poging meer werkzekerheid te verkrijgen. Zo wordt geëist dat series die op streamingdiensten staan geschreven worden door teams bestaande uit zes tot twaalf schrijvers, en dat zij een minimaal aantal weken aan werkzaamheden per jaar ontvangen. 

Eerder werd al gemeld dat de staking invloed heeft op de productie van het tweede seizoen van The Last of Us. Hoewel er nog geen scripts liggen voor het tweede seizoen, zouden potentiële acteurs tot eerder deze week dialoog uit de game The Last of Us: Part 2 hebben opgelezen. Daar is men nu echter ook mee gestopt.

De HBO-serie The Last of Us is gebaseerd op de gelijknamige gamereeks van Naughty Dog. De gebeurtenissen uit het eerste seizoen, dat eerder dit jaar op HBO verscheen, beslaan de gebeurtenissen uit de eerste game. Bella Ramsey speelt in de serie de rol van Ellie, terwijl Pedro Pascal de rol van Joel vertolkt. De serie werd door veel critici en fans geprezen. Het bevestigde tweede seizoen moet zover bekend een gedeelte van de gebeurtenissen uit tweede game beslaan - de makers hebben al aangegeven dat er voor The Last of Us: Part 2 meer dan één seizoen nodig is.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zo hé, dat wordt even wachten dan...

-1
test

Als iets van kwaliteit is is het het wachten waard. Maar vind dit wel erg lang tussen seizoenen in.

1
test

Deze gebruiker is verwijderd

1
test

Als je kijkt naar hoe lang het filmen en editen van seizoen 1 duurde (ongeveer een jaar filmen plus half jaar editen) dan had je dit aan kunnen zien komen.

-1

Aanbevolen voor jou