HBO's The Last of Us ontvangt 24 Emmy-nominaties

HBO's The Last of Us ontvangt 24 Emmy-nominaties

Op 18 september worden de winnaars bekendgemaakt

De eerder dit jaar verschenen HBO-serie The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige game, heeft 24 Emmy-nominaties ontvangen.

Gisterenavond werden de nominaties voor de meest prestigieuze prijs voor televisieseries bekendgemaakt. The Last of Us ontving dus 24 nominaties. Zo maken Pedro Pascal en Bella Ramsey kans om in de categorieën 'outstanding lead actor in a drama series' en 'outstanding lead actress in a drama series' te winnen. Ook de show zelf is genomineerd voor 'outstanding drama series'.

Axtrices Melanie Lynskey (Kathleen), Storm Reid (Riley) en Anna Torv (Tess) dingen ook allemaal mee van beste actrice in een dramaserie. Niet geheel verrassend maken Nick Offerman en Murray Barlett ook kans op een award voor hun vertolking van Bill en Frank. Ook Lamar Johnson (Henry) en Keivonn Montreal Woodard (Sam) maken kans op een prijs in de gastacteurcategorie.

Verder is de serie onder andere genomineerd voor beste regie in een dramaserie (voor het werk van Peter Hoar gedurende de aflevering Long, Long Time), beste schrijfwerk voor een dramaserie, 'outstanding contemporary costumes' voor een serie en de casting.

The Last of Us heeft niet de meeste nominaties binnengesleept; die eer is aan Succession met 27 awards. De serie - tevens van HBO - kwam eerder dit jaar tot een einde met het vierde seizoen. Ook The White Lotus en Ted Lasso konden op veel nominaties rekenen.

De Emmy's worden op 18 september uitgereikt. Een tweede seizoen van The Last of Us is al bevestigd, al kan het nog wel enkele jaren duren voordat deze verschijnt, zeker met de huidige schrijversstaking in het achterhoofd. Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann gaven eerder al aan dat ze meer dan één seizoen nodig hebben voor de gebeurtenissen uit de tweede game.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Terecht en een goeie serie, al had ik twijfels bij de cast toen ze die bekend maakte, maar had ik me totaal in vergist gelukkig.

1
test

Is deze serie echt zo goed dan? Wat maakt hem anders dan de gemiddelde zombie survival serie?

-5
test

Hetzelfde als wat de game beter maakt dan de gemiddelde zombiegame: het gaat niet over zombies, maar over mensen.

4
test

Goed antwoord. Nu moet ik zeggen dat bijvoorbeeld the Walking Dead ook aardig wat persoonlijkheid met zich meebrengt. Het is dus meer verhaal gedreven en niet hersenloos (ik wist echt geen andere term) zombies knallen?

-1
test

Het zijn ook geen zombies maar infected.

0
test

Persoonlijk zie ik er geen verschil in. De naam is wellicht anders maar het gedrag is in grote lijnen hetzelfde.

-2
test

Ja de serie is echt zo goed, weet even niet meer welke aflevering maar die gaat helemaal over een personage uit de game en die is zo goed. Zal niks spoilen maar zal de serie zeker kijken

1

Aanbevolen voor jou