‘GTA 6 haalt geen 60 fps op PlayStation 5 Pro’

‘GTA 6 haalt geen 60 fps op PlayStation 5 Pro’

Aldus verschillende tech-experts

Grand Theft Auto 6 haalt geen zestig frames per seconde op de PlayStation 5 Pro, aldus tech-experts van Digital Foundry.

Het platform, een autoriteit op het gebied van technische analyses, bevestigt nogmaals de gelekte specificaties van de PlayStation 5 Pro.

De lekken noemen onder andere dat de PS5 Pro dezelfde cpu zal hebben als de standaard PS5, maar met een 'High CPU Frequency Mode' die een toename van 10 procent tot 3,85 GHz mogelijk maakt. De gpu, met een kracht van 33,5 teraflops, staat in schril contrast met de 10,28 teraflops van de standaard PS5. Op het internet wordt de Pro daarom al ‘de ideale manier’ om het in 2025 te verschijnen Grand Theft Auto 6 op te spelen genoemd.

Richard Leadbetter, oprichter van Digital Foundry, stelt echter dat de cpu van de PS5 Pro er waarschijnlijk voor zorgt dat GTA 6 op 30 fps draait ervan uitgaande dat GTA 6 op 30 fps draait op de standaard PS5. Aangezien geen enkel GTA-spel ooit gelanceerd is met een 60fps-optie, ligt dat voor de hand.

Eerder deze week lekten de specificaties van de PlayStation 5 Pro. De console zou rond de herfst van die jaar moeten verschijnen.

Grand Theft Auto 6 zou daarnaast volgens meerdere ingewijden al begin 2025 verschijnen.

Watch on YouTube
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat zou wel schraal zijn als dit echt zo is... Sowieso lijkt deze Pro variant vooral veel marketing geneuzel, als je kijkt naar de gelekte specs. Om de trouwe fanbase nog wat geld uit de zakken te kloppen.

[Reactie gewijzigd door Bobbie op 20 maart 2024 - 17:38]

-3
test

Vreemde conclusie, volgens de gelekte info is de Pro echt wel aanzienlijk krachtiger dan de gewone ps5. Ik denk dat zowel Sony als Microsoft net een verkeerde inschatting hebben gemaakt qua specs voor de lancering van hun console. De combinatie van 60fps met raytracing blijkt bij de meeste games toch te lastig te realisen. Ik denk dat een pro variant daarom een prima oplossing is voor de mensen die grafisch net wat meer willen.

[Reactie gewijzigd door Fr3nzy op 21 maart 2024 - 07:47]

1
test

Kleine correcte: Ik denk dat je 60fps bedoeld, niet 60hz?

2
test

60 fps met raytracing kan vaak ook niet vanwege de CPU, raytracing is ook zeer veeleisend voor de CPU. Dus de kwaliteit van de raytracing kan op de Pro wellicht omhoog; 60 fps wordt desondanks toch lastig. Al weet Spiderman het wel te doen, maar toch ook zeker met concessies in de RT-kwaliteit.

0
test

Niemand verplicht je om de Pro te kopen, naast dat dit niet uniek is. In feite is het bij MS nog erger, die overigens ook met een vernieuwde xbox zouden komen.

0

een tussentijdse versie is letterlijk een marketing trucje. Altijd zo geweest. De PS 5 Pro of straks de tussentijdse XBox is niet meer dan dat

0
test

Ja zo kun je alles wel een marketing trucje noemen. Nieuwe tv's met nieuwe features, nieuwe telefoons... etc. Bedrijven willen gewoon geld verdienen en bieden daarbij producten aan waar blijkbaar genoeg vraag naar is. Als je die producten niet wil is dat prima maar er zijn genoeg mensen die er wel op zitten te wachten.

1

Wat is de definitie van een “marketingtrucje”? Geen nieuwe producten, is geen inkomsten, geen inkomsten zijn geen nieuwe producten of research naar nieuwe producten en features. Geen nieuwe producten betekend geen gaming meer voor jou en voor de developers geen platform om hun games erop te releasen. Oftewel over en uit met je hobby.

0

Het is vrijwel hetzelfde product met kleine verbeteringen. Veel dezelfde componenten maar vooral met software trucjes performance verbeteringen. Qua productie kosten hebben ze dat slim gedaan. Wie zegt dat deze software niet ook gewoon waarde gaan toevoegen aan de huidige PS5? Sterker nog dat verwacht ik zelfs. Door een prijsverlaging proberen de huidige voorraad PS5 extra te verkopen en een ‘nieuw model’ uitbrengen voor de reguliere prijs of zelfs duurder. Kaching! Het wordt gebracht als een aardverschuiving qua performance, al zijn dat geen officiële berichten vanuit Sony natuurlijk, maar uiteindelijk valt dat erg mee. Het apparaat gaat echt niet veel meer kunnen dan de reguliere PS5. Dan was het namelijk een PS6. Er is geen noodzaak om een Pro aan te schaffen, er zijn geen games die alleen op de Pro af te spelen zijn. Door the power of marketing creeert men het gevoel dat je dit apparaat vanwege de ‘performance boost’ MOET hebben, maar dat is nonsens. In die zin puur een marketing truc.

-2

Je beschrijft dus hoe elk product lancering werkt in welk ander sector dan ook. Je hoeft het niet te kopen namelijk. Je hoeft ook niet ieder jaar de nieuwste Apple Watch of iPhone te kopen. Zo kan je alles wegwuiven als “marketingtruc”.

0

@Eriba, "Je beschrijft dus hoe elk product lancering werkt in welk ander sector dan ook." ik zeg toch nergens dat dit uniek is voor Sony? "Zo kan je alles wegwuiven als “marketingtruc”." Ik zet niet alles weg als marketingtruc, alleen dit soort variaties op een bepaald product. Zo is de MacBook en iPhone met het minste opslag capaciteit (en dus de goedkoopste) helemaal niet bedoeld om er veel van te verkopen, maar om mensen de duurdere modellen te doen aanschaffen. Marketing truc. Fomo creëren, "ik moet de nieuwste hebben" is letterlijk een marketing truc. De verbeteringen in de laatste iPhone tov van de vorige versie van het model zijn echt niet zo significant dat men ieder jaar een nieuwe hoeft aan te schaffen. Toch zijn er horden mensen die ieder jaar de nieuwste iPhone "moeten" hebben.

[Reactie gewijzigd door op 21 maart 2024 - 15:37]

0

Het bericht is zo waarschijnlijk dat het 2 keer achter elkaar gebruikt wordt. Als de 3rd party developer besluit bij release geen 60 fps modes aan te bieden kan Sony daar natuurlijk niks aan doen.

[Reactie gewijzigd door TripleR40 op 20 maart 2024 - 21:56]

0
test

Daar heb je wel een punt. Ik zie dan ook liever dat de 3rd party developers een game afleveren die soepel op 60fps loopt dan een game die misschien iets mooier is maar op 30fps loopt. Ik ben dan ook helemaal geen voorstander van de grafische keuzemogelijkheden tussen performance of grafisch. Maar misschien dat die opties er al ingebakken zijn met de PS5 pro in het vooruitzicht.

1
test

Het is denk ik ook mogelijk dat GTA6 een zo'n complexe game is, waarin constant zoveel complexe mechanics tegelijkertijd plaatsvinden, dat het simpelweg niet mogelijk is dat (voldoende stabiel) op 60 fps te draaien. Kijk alleen al naar de trailer, met bruisende locaties vol leven, waarin talloze unieke animaties en events tegelijkertijd afspelen, zonder nog dat de speler iets bijzonders doet.

0
test

@ROBERT-FRANS Ik denk dat je daar wel gelijk in hebt. Het eerste wat ik dacht na het zien van de trailer was, dit gaat nooit in deze kwaliteit op de PS5 draaien. Ik ben dan ook benieuwd hoe de game er daadwerkelijk uit gaat zien.

0

Aanbevolen voor jou