Grand Theft Auto 6-uitgever werkt aan kostenbesparing zonder ontslagronde

Grand Theft Auto 6-uitgever werkt aan kostenbesparing zonder ontslagronde

Grand Theft Auto 5 is inmiddels 195 miljoen keer verkocht

Volgens CEO Strauss Zelnick zijn er "geen huidige plannen" voor ontslagrondes binnen de uitgever.

Dat liet hij weten tijdens het bekendmaken van de fiscale kwartaalcijfers van het derde kwartaal. Ondanks dat wordt er wel gewerkt aan een plan om kosten te besparen.

"Onze strategie hangt samen met creativiteit, innovatie en efficiëntie. We werken op dit moment aan een programma om kosten te verminderen binnen het bedrijf om zo onze marges te maximaliseren, terwijl we ook investeren in groei."

Zelnick benadrukt dat de plannen "robuuster" zijn dan een soortgelijke kostenbesparing begin 2023, waarbij er ontslagen vielen bij diverse divisies van de uitgever, waaronder Private Division. Volgens IGN heeft Zelnick aangegeven dat er ditmaal geen plannen zijn om werknemers te ontslaan.

Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat er ontslagen vallen binnen een game-uitgever of -ontwikkelaar. In 2023 vielen er al veel ontslagen, en dat zet zich in 2024 onverminderd voort. Zo gaf Microsoft aan 1900 mensen bij de gamedivisie te ontslaan en vertrekken er zo'n 1800 mensen bij Unity.

Het bedrijf maakte ook verkoopcijfers van populaire Rockstar-spellen bekend. Zo zijn er in een kwartaal tijd nog eens 5 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 verkocht, waardoor de teller nu op 195 miljoen staat. Van Red Dead Redemption 2 zijn er 61 miljoen exemplaren verkocht.

Take-Two-studio Rockstar Games werkt ondertussen aan Grand Theft Auto 6, waar eind vorig jaar de eerste trailer van werd onthuld en die ergens in 2025 op PlayStation 5 en Xbox Series X en S verschijnt.

Voordat de trailer werd onthuld, lekten er echter al vroege beelden van het spel uit. Zelnick laat weten dat hij teleurgesteld was met de lek, maar dat het uiteindelijk geen schade heeft aangericht.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Goeiesmorgens wat een domme fout. Aangepast!

0
test

Kan me eigenlijk niet voorstellen dat een ontwikkelaar als Rockstar aan kostenbesparing moet doen. Volgens mij zwemt men daar echt in het geld na de enorme verlopen van de GTA franchise. Tel daarbij ook nog eens de GTA online verkopen en ik betwijfel of er ooit financiële zorgen zullen onstaan bij hun.

0

Aanbevolen voor jou