Grand Theft Auto 6-projectnaam is waarschijnlijk 'Fireball'

Grand Theft Auto 6-projectnaam is waarschijnlijk 'Fireball'

Gevonden op de cv van acteur Reggie Talley

De interne projectnaam van Grand Theft Auto 6 is waarschijnlijk 'Fireball', zo blijkt uit de cv van een acteur.

Acteur Reggie Talley, bekend van series als The Marvelous Mrs. Maisel en Powerbook 3: Raising Kanan, heeft op zijn cv een Rockstar-game staan die voor nu de naam 'Fireball' draagt - al moet de echte naam nog worden onthuld. Er wordt gespeculeerd dat het om een projectnaam voor Grand Theft Auto 6 gaat.

Er gaan al geruime tijd geruchten over de mogelijkheid dat Grand Theft Auto 6 zich in Vice City en omstreken afspeelt - geruchten die inmiddels zo goed als bevestigd lijken te zijn door uitgelekte beelden van een vroege versie van de game - en het is waarschijnlijk dat de naam 'Fireball' gebaseerd is op het logo van het echt bestaande Miami Heat-basketbalteam, waarin een bal met vlammen door een basketbalring gaat.

Het is daarnaast niet voor het eerst dat de projectnaam opduikt. Actrice Natonia Monet had eerder al een personage genaamd Tamara op haar cv staan voor een game genaamd Fireball. Ze haalde dit een dag nadat het ontdekt werd weer van haar cv af.

Hoe dan ook is het duidelijk dat Rockstar al geruime tijd aan Grand Theft Auto 6 werkt. De vorig jaar uitgelekte beelden leken niet alleen te bevestigen dat de game zich in de GTA-versie van Miami en omstreken afspeelt, maar ook dat het spel zowel een mannelijk als vrouwelijk hoofdpersonage bevat.

Een releasedatum voor GTA 6 is nog niet bekend, maar Take-Two Interactive liet afgelopen mei nog weten dat het in het volgende boekjaar meerdere "baanbrekende games" uitbrengt en daar veel omzet mee gaat genereren - waardoor er gespeculeerd wordt dat Grand Theft Auto 6 een van die games is. In het boekjaar 2025 - dat loopt van april 2024 tot en met maart 2025 - is de uitgever en eigenaar van GTA-ontwikkelaar Rockstar van plan "meerdere baanbrekende games" uit te brengen. Dat moet naar schatting een omzet van 8 miljard dollar opleveren, een significante stijging in vergelijking met de 5,3 miljard dollar die het afgelopen fiscale jaar werd gedraaid.

Over stemacteurs en Rockstar gesproken: eerder vandaag bleek uit de cv van acteur Michael Ursu dat de ontwikkelaar aan een mysterieuze virtualrealitygame werkt. Daaruit bleek ook dat Ursu een rol heeft in een nieuwe Borderlands-game.

Grand Theft Auto 6
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ongelooflijk dat ze zo lang wachten met de eerste beelden van GTA VI.

0
test

Duurt inderdaad lang, maar je kan er 99% vanuit gaan dat wanneer de beelden komen en alles dat het HYPE wordt omdat ze er zo specifiek aan werken!

0

Aanbevolen voor jou