'Grand Theft Auto 6 gaat er echt zo uitzien', aldus voormalige Rockstar-werknemer

'Grand Theft Auto 6 gaat er echt zo uitzien', aldus voormalige Rockstar-werknemer

'Dit spel is erg uitgebreid, daarom duurt het zo lang om te maken'

Volgens voormalige Rockstar Games-animator Mike York gaat de uiteindelijke versie van Grand Theft Auto 6 er op release echt zo uitzien als de eerste trailer.

York, die zes jaar lang als animator aan Grand Theft Auto 5 en Red Dead Redemption 2 werkte bij Rockstar New England, reageerde op de eerder deze week uitgekomen Grand Theft Auto 6-trailer op zijn YouTube-kanaal.

In de video loopt hij door de trailer en geeft hij zijn mening over wat er getoond wordt. Hij benadrukt daarbij dat het om in-game graphics gaat - al zijn het wel met in-game graphics gemaakte filmpjes en geen daadwerkelijke gameplaybeelden.

"Dit is een in-game filmpje. Veel games die je ziet hebben filmpjes, en wanneer die afgespeeld worden is het niet altijd met in-game graphics gemaakt. Het is vaak 'pre-rendered' en dat zie je er aan af. Maar alles dat je in een GTA-game ziet is in-game gemaakt. Elk filmpje. Als je in de verte een gebouw ziet, kun je naar dat gebouw gaan, het beklimmen en er van afspringen. Dit spel is erg uitgebreid, daarom duurt het zo lang om te maken."

'Grand Theft Auto 6 gaat er echt zo uitzien', aldus voormalige Rockstar-werknemer-GyLzTjRGQFuKqycaecWXDw

York vertelt daarnaast over het feit dat Rockstar-werknemers aan honderdduizenden animaties werken om de game zo levend mogelijk aan te laten voelen. Zo wijst hij naar de scène in de trailer waarin tientallen personages over een strand lopen, waarbij ze allemaal unieke bewegingen uitvoeren. Dit is volgens York alleen mogelijk door zoveel verschillende animaties te maken.

"Ik ben erg onder de indruk over de in-game graphics. Vaak zie je een 'cinematic', maar dat is hier niet het geval. Wanneer je deze game gaat spelen, gaat het er echt zo uitzien. Het gaat er precies zo uitzien. Het wordt ongelooflijk, ik kan niet wachten."

Hieronder is de analyse van de voormalige Rockstar-ontwikkelaar te bekijken. Grand Theft Auto 6 verschijnt in de loop van 2025 op PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Bekijk hier de Gamer.nl-analyse van de trailer en hier een vergelijking met echte situaties die zich in Florida hebben afgespeeld.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Digital foundry had ook al vermoeden dat het ingame is.

0

Dat zagen we zelf ook wel. Daar hebben we DF niet voor nodig. Enige wat pre-rendered is zijn de social media snippets in de trailer. De rest is realtime.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 7 december 2023 - 10:10]

0

Aanbevolen voor jou