Geruchten rondom PlayStation- en Xbox-handhelds laaien op

Geruchten rondom PlayStation- en Xbox-handhelds laaien op

Bedrijven hebben vooralsnog niet gereageerd op de geruchten

De laatste dagen doen er op internet geruchten over nieuwe handhelds van PlayStation en Xbox de ronde.

In eerste instantie beweerde de YouTuber Moore's Law is Dead te hebben vernomen dat Sony PlayStation aan een nieuwe handheld werkt, vergelijkbaar met voorgangers PSP en Vita. Gamers op fora merkten op dat de insider in kwestie het regelmatig fout heeft. Gamer.nl besloot het gerucht in eerste instantie dan ook niet te brengen.

Sindsdien heeft Insider Gaming-journalist Tom Henderson ook gereageerd op het gerucht. Hij zegt zelf niets te hebben vernomen, maar claimt dat gezien de populariteit van handhelds op dit moment - bijvoorbeeld de hybride Switch en de Steam Deck - het "een van de meest logische voorspellingen" is. Hij eindigt zijn tweet met: "Ik verwacht dat Xbox ook naar de mogelijkheden kijkt." Daarop reageerde Windows Central-redacteur Jez Corden met de volgende opmerking: "Dat doen ze."

Officieel zijn er in ieder geval geen nieuwe handhelds van Sony noch Microsoft aangekondigd. Het is dan ook belangrijk om deze geruchten met een korrel zout te nemen, al is Corden over het algemeen een stuk betrouwbaarder dan Moore's Law is Dead. Dat bedrijven achter de schermen mogelijkheden bestuderen voor nieuwe hardware, betekent daarnaast niet dat deze ook daadwerkelijk geproduceerd gaan worden.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het lijkt voor beide bedrijven een vreemde zet op het moment. Sony omdat ze net de PS Portal hebben uitgebracht en MS omdat ze nooit een handheld hebben uitgebracht. Dat ze er naar keken bij MS is al lang bekend. Volgens mij stond dat ook in een gelekt document een keer. Gezien de relatie van Sony en MS met AMD is het wellicht geen slechte tijd om het te proberen. Een custom AMD Z1 extreme zal zeker goed moeten zijn voor een paar mooie handheld games.

0
test

Voor micro zal het een logische stap zijn, juist om gamepass meer te promoten en ik zie handhelds ook de toekomst worden voor gaming, zodat de console boeren nog hun producten (hardware) kunnen blijven verkopen. Kijk het succes van de switch dit word de toekomst voor consoles denk ik zelf.

0
test

En hoe gaan beide partijen deze handheld ondersteunen? Ze brengen nu al amper games uit. Sony heeft het eens geprobeerd en liet haar handheld al na 1 maand de steek. Nope beide handhelds zijn Dead on Arrival tenzij ze iets als Steamdeck zijn en dus geen dedicated software nodig zijn maar pc games kunnen draaien. Iets wat Sony sowieso nooit zou uitbrengen.

-1
test

@RAMIREZ-1 door heel eenvoudig net als Nintendo en Steam geen onderscheid te maken tussen console/handheld games.

1
test

Psp dead na een maand, wat een onzin psp was een super succes en heeft 80 miljoen of zo verkocht toen en zelfs de vita was meer een succes kwa verkoop van de device dan ps vr en vr2 bij elkaar. En voor xbox is het heel simpel sinds de xbox op aangepaste Windows draait en je ziet al met steamdeck en andere devices dat ze gamepass kunnen draaien en de games en ook ps5 is meer pc nu dus zou een tweede device stuk makkelijk zijn dan in ps3 tijd.

1

@RAMIREZ-1 HELE GROTE correctie, Sony heeft het al TWEE keer geprobeerd, en de 1e keer was wel degelijk een succes.

1

Aanbevolen voor jou