Geruchten over nieuwe Astro Bot-game dit jaar houden aan

Geruchten over nieuwe Astro Bot-game dit jaar houden aan

Eerder deze week werd er al gespeculeerd over een PlayStation Showcase in mei

Journalist Jeff Grubb claimt dat hij berichten blijft vernemen over de mogelijke komst van een nieuwe Astro Bot-game dit jaar.

Dit in navolging tot zijn opmerking eerdere deze week dat er in mei mogelijk een PlayStation Showcase of State of Play wordt uitgezonden. In een nieuwe aflevering van de Giant Bomb Game Mess Morning-podcast gaat Grubb dieper in op zijn eerdere opmerking.

In de podcast meldt hij dat het waarschijnlijk is dat het om een Showcase gaat en dat Sony daar diverse aankomende titels gaat tonen. "(Sony) meldde tijdens de fiscale cijfers dat ze geen vervolgen op grote franchises hebben geplant tot en met maart 2025. Dat voelt misschien een beetje leeg, maar het betekent niet dat ze geen games hebben van nieuwere studio's of partners zoals Square Enix of andere bedrijven."

Hij vervolgt: "Ze hebben waarschijnlijk wel een aantal games om het over te hebben. En ik blijf maar horen dat we dit jaar een aantal kleinere first-party-games kunnen verwachten, zoals een Astro Bot-game die nog altijd dit jaar zou verschijnen." In februari claimde Grubb al iets soortgelijks, maar het lijkt dus dat hij inmiddels vrij zeker van zijn zaak is.

Het laatste deel in de platformreeks, Astro's Playroom, verscheen in 2020 en wordt gratis geleverd op PlayStation 5-consoles. Vooral voorganger Astro Bot: Rescue Mission wordt gezien als een van de beste games in de reeks en een paradepaardje voor de eerste PlayStation VR-headset.

Astro Bot-ontwikkelaar Team Asobi was eerst onderdeel van Sony's Japan Studio, maar nadat deze ontwikkelaar in 2021 werd gesloten, werd Team Asobi een losstaande studio als onderdeel van Sony. In datzelfde jaar plaatste de ontwikkelaar een vacature waarin gehint werd naar een nieuwe 3D-actiegame. In 2022 claimde de studio dat hun volgende game hun grootste spel tot dusver zou worden.

Sony heeft vooralsnog niet officieel een nieuwe Astro Bot-game aangekondigd. Ook is er van een officiële aankondiging rondom een PlayStation Showcase of State of Play op moment van schrijven geen sprake.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit zou ik echt heel tof vinden!

1
test

Nooit echt mijn game series geweest tot de ps5 versie die bij de ps5 zat vind het een heerlijke game nu.

0

Aanbevolen voor jou