Gerucht: Resident Evil 9 mogelijk intern uitgesteld

Gerucht: Resident Evil 9 mogelijk intern uitgesteld

Wellicht komt er eerst nog een andere Resident Evil-game uit

Capcom heeft Resident Evil 9 mogelijk intern uitgesteld, waardoor de game wellicht niet dit jaar wordt onthuld.

Officieel heeft het bedrijf Resident Evil 9 nog niet aangekondigd, maar vorig jaar claimde Dusk Golem - een betrouwbare insider als het aankomt op Capcom en specifiek Resident Evil - al dat de game in ontwikkeling is. Hij claimde toen dat het de grootste game binnen de franchise gaat worden en dat het een "monumentale game wordt die een einde breidt aan het verhaal dat sinds Resident Evil 7 loopt".

Eerder dit jaar voegde de insider daar aan toe dat er naast Resident Evil 9 nog vier andere games binnen de horrorfranchise in ontwikkeling zijn. Hij liet niet weten wat de andere titels inhouden, al lijkt het aannemelijk dat er remakes tussen zitten gezien het succes van eerdere Resident Evil-remakes.

Dusk Golem heeft nu weer van zich laten horen (via ResetEra). Hij meldt dat het in eerste instantie de bedoeling was dat Resident Evil 9 dit jaar werd onthuld en in 2025 uitkwam, maar hij zegt daar nu niet meer zo zeker van te zijn. "Ik hoor de laatste maanden geruchten dat de game mogelijk intern uitgesteld is om een of andere reden."

Hij zegt daarnaast dat er mogelijk eerst een andere Resident Evil-game aangekondigd en uitgebracht wordt, al geeft hij niet aan waar het precies om gaat. Wel claimt hij dat het fans gaat verrassen.

Hoe dan ook is vooralsnog niets officieel aangekondigd. Het laatste nieuwe deel in de reeks is het in 2021 uitgekomen Resident Evil Village, en vorig jaar verscheen de remake van Resident Evil 4.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer speel sinds dit jaar weer de resident evil games en keek erg uit naar dit vanwege de leaks die rond gaan.

0

Aanbevolen voor jou