Gerucht: Ontwikkeling Grand Theft Auto 6 vertraagd, uitstel naar 2026 mogelijk

Gerucht: Ontwikkeling Grand Theft Auto 6 vertraagd, uitstel naar 2026 mogelijk

Een uitstel naar 2026 zou een back-up plan zijn

De ontwikkeling van Grand Theft Auto 6 zou achter lopen op schema, waardoor de game mogelijk in de herfst van 2025 of zelfs pas in 2026 uit kan komen.

Dat claimt Kotaku te hebben vernomen. Afgelopen februari kwamen er berichten naar buiten dat werknemers van Rockstar Games geacht worden weer vijf dagen per week op kantoor te werken. Dit zou niet alleen zijn besloten om de kans te verkleinen dat er meer informatie over de game uitlekt, maar volgens Kotaku ook omdat de ontwikkeling van de game "achter raakt".

Volgens bronnen van Kotaku die anoniem willen blijven, zou een release ergens in het begin of de lente van 2025 nog altijd het doel zijn - net zoals in recente geruchten wordt gemeld - maar is men niet meer zeker of dit gaat lukken. "Een release in de herfst van 2025 is aannemelijk en mogelijk. De game uitstellen naar 2026 is een soort back-up plan, als noodgeval."

Kotaku benadrukt dat Rockstar Games normaliter "tot het laatste moment" wacht tot het veranderingen in de planning doorvoert. Een volgende trailer van GTA 6 zou dus wellicht nog geen melding maken van mogelijk uitstel.

Rockstar zelf heeft geen publieke uitspraken gedaan over het ontwikkeltraject van Grand Theft Auto 6. Toen eind vorig jaar de eerste trailer werd getoond, werd louter '2025' als releasejaar aangegeven.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De dood, belasting, en een Rockstar game die flink wordt uitgesteld.

3
test

Godsamme.. nog 2 jaar lang "GTA 6 geruchten" nieuws op gamer.nl . Heel fijn..

4
test

Die geruchten over dit maar ook andere onderwerpen voeren wel de boventoon de laatste tijd inderdaad. :( Ik hoop dat ze dit wat minder gaan doen.

0
test

nou na verloop van tijd worden het geen geruchten meer maar meer echt nieuw vanuit Rockstar zelf. Maar wel nog 2 jaar lang inderdaad.

0

Aanbevolen voor jou