Gemakkelijk meer opslag op je PS5 met deze tip

Gemakkelijk meer opslag op je PS5 met deze tip

De PlayStation 5 biedt niet ontzettend veel opslag aan. Gebruik je de console vaak voor het spelen van zowel PS4- als PS5-games, dan is de beschikbare ruimte zo op. Met een simpele tip voorkom je dat de kostbare ruimte op de interne ssd opraakt, terwijl je ondertussen gewoon PS4-games speelt.

De opslagruimte op de PlayStation 5 is gemakkelijk en snel uit te breiden middels een externe schijf. Dit kan een hdd zijn, maar ook een ssd. Hoewel ssd’s op alle vlakken beter zijn (veiliger, sneller en compacter), zijn ze ook een stuk duurder. Ben je in de markt voor zo’n schijf, bedenk dan voor jezelf hoeveel geld je hieraan wil uitgeven en zoek daar een geschikte schijf voor uit. Bedenk ook hoeveel ruimte je ongeveer nodig hebt, want dan kom je al gauw op een externe schijf uit die goed is. Koop de schijf, pak hem uit en plug hem direct in wanneer de PlayStation 5 aanstaat, en als het goed is herkent de PS5 hem meteen. Dit zou niet mis moeten of kunnen gaan.

Geheugen PS5 uitbreiden

Na het aansluiten is het zaak om naar de instellingen te gaan. Dat is het tandwieltje rechts bovenin. Selecteer Opslag en vervolgens Uitgebreide USB-opslag en druk op Formatteren voor uitgebreide opslag. Houd er rekening mee dat de externe schijf in het vervolg alleen in combinatie met een PS5 te gebruiken is. Wanneer je hem voor pc-doeleinden wil gebruiken (bijvoorbeeld voor het maken van een back-up van je bestanden), dan dien je de schijf opnieuw te formatteren op de pc. Dan raak je dus alle gamebestanden kwijt. De schijf is dus niet meer multi-inzetbaar na het formatteren. 

Watch on YouTube

Dat is tevens de melding die je krijgt wanneer je formatteert. Lees de melding goed door en druk in het volgende scherm op Ja. Na een paar seconden is de schijf geformatteerd en kun je er PS4-games op opslaan. Het is tevens mogelijk de PS4-games vanaf die schijf te spelen, net zoals dat op de PlayStation 4 kan. PS4-games die reeds op de interne ssd opgeslagen waren, zijn nu over te hevelen naar de externe schijf. Ga daarvoor naar Instellingen > Opslag > Games en apps > Verplaatsbaar. Vink de PS4-games aan die je wil overzetten en selecteer de optie Verplaatsen (rechts onderin).

Verwijder de externe harde schijf niet zomaar. Als dat nodig is, dan regel je dat via het Opslag-menu van de PlayStation 5. Onder Uitgebreide USB-opslag staat de optie Veilig verwijderen uit PS5. Druk daar eerst op wanneer je de schijf wil verwijderen (om wat voor reden dan ook). Onthoud dat PS5-games niet vanaf een externe schijf te spelen zijn. Daarvoor heb je toch echt een interne ssd nodig.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou