Gebied in Elden Ring-dlc is groter dan Limgrave, bevat meer dan tien bazen

Gebied in Elden Ring-dlc is groter dan Limgrave, bevat meer dan tien bazen

FromSoftware praat ook over de mogelijkheden voor een Boodborne-remake

FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki heeft meer details gegeven over de aankomende Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree.

Gisteren onthulde het bedrijf dat het vorig jaar aangekondigde Shadow of the Erdtree op 21 juni verschijnt. De uitbreiding gaat 40 euro kosten en speelt zich af in het nieuwe gebied Land of Shadow.

In een interview met Eurogamer geeft Miyazaki meer details over de uitbreiding. Zo kunnen spelers een nieuw gebied verwachten dat groter is dan Limgrave. Volgens de ontwikkelaar voelt het nieuwe gebied meer als een levende wereld aan, met interessante plekken om te verkennen tussen de kerkers door. Ook kunnen spelers zich klaarmaken voor meer dan tien nieuwe baasgevechten.

Miyazaki legt ook uit wat George R.R. Martins rol binnen de ontwikkeling van Shadow of the Erdtree was. Martin bedacht de setting en het verhaal van de game, en elementen die niet zijn gebruikt in het hoofdspel, zijn voor de uitbreiding bewaard. "Het is geen compleet nieuwe mythos die hij specifiek voor Shadow of the Erdtree heeft geschreven, hij heeft niets nieuws gemaakt wat het design van de dlc bepaalde. Het is simpelweg onderdeel van het oorspronkelijke verhaal dat we via een uitbreiding willen vertellen."

In het interview wordt Miyazaki ook gevraagd naar de mogelijkheden voor een remake of heruitgave van PS4-game Bloodborne. Fans vragen hier immers al geruime tijd naar. Hij kan geen direct antwoord geven, maar meldt wel het volgende: "We houden net zoveel van de game als onze fans. Het maakt mij erg blij om te zien dat nog zoveel mensen er gepassioneerd over zijn."

Hij vervolgt: "Nieuwe hardware maakt zeker onderdeel uit van wat dit soort remakes hun waarde geeft. Dingen die je niet tijdens de vorige generatie kon doen, manieren om bepaalde elementen uit te drukken - nieuwe hardware maakt het soms mogelijk. Maar moderne hardware geeft spelers ook de mogelijkheid om alle games te waarderen. Als een gamer denk ik dat toegankelijkheid ook belangrijk is. Dat kan een belangrijke keuze zijn om een oude game naar een nieuw platform te brengen." Hij verontschuldigt zich over het feit dat hij geen duidelijker antwoord kan geven.

Tot slot heeft Bandai Namco laten weten dat Elden Ring wereldwijd meer dan 23 miljoen keer is verkocht.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind het eeuwig zonde maar ik kan gewoon niet in deze game komen. Voor m'n gevoel best ver gekomen maar het totale gebrek aan richting en het obscure, voor mij moeilijk te ontdekken verhaal, deden het voor mij de das om. Terwijl juist de totale vrijheid iets is waar ik van hou had ik hier continu het gevoel dat ik op plaatsen kwam waar ik nog niet kon/mocht zijn. Ik snapte ook geen reet van het verhaal. Voor mijn gevoel was dit totaal niet aanwezig (terwijl ik weet dat het tegendeel waar is maar ik kon het gewoon niet vinden/begrijpen). Een game hoeft mij echt niet aan het handje te houden en het verhaal hoeft ook niet ge-spoon-fed te worden maar dit is wel echt het aller uiterste. Misschien dat ik het ooit nog eens oppak met de tips die gister door iemand anders werden gegeven.

[Reactie gewijzigd door The_Stifmeister op 22 februari 2024 - 08:21]

0
test

Ik snapte ook geen reet van het verhaal, maar voor mij was de gameplay, de sfeer, het ontdekken en het 'beter worden' meer dan voldoende. Ja het is wel een investering in tijd, maar ik kan het je zeker aanraden om het nog eens te proberen. Bij Dark Souls 3 ben ik in anderhalf jaar tijd drie keer aan de game begonnen. Pas de derde keer heb ik m niet na een aantal uur uit frustratie uitgezet en volgehouden en daar heb ik nooit spijt van gehad.

0
test

Ik vind 40 euro wel veel voor DLC als je het afzet tegen een volledige game. Als je het in tijd gaat uitdrukken, dan zal het wel meevallen, want het kan je zo maar 20 tot 40 uur kosten. Ik weet niet of ik dit ga aanschaffen. Elden Ring is voor mij een van de beste games ooit, maar het was wel heftig (ben er een maand of negen mee bezig geweest - 150 uur bijna).

0

Aanbevolen voor jou