Fortnite voegt leeftijdsclassificatie voor door spelers gemaakte content in

Fortnite voegt leeftijdsclassificatie voor door spelers gemaakte content in

Veiligheid voor alles!

Epic Games gaat samenwerken met de International Age Rating Coalition (IARC) om leeftijdsclassificaties toe te voegen aan door spelers gemaakte content.

Dat maakt het bedrijf bekend middels op een blogpost. Alle speelbare content krijgt vanaf 14 november een leeftijdsclassificatie, variërend van E tot maximaal Teen. Volgens Epic Games moet het systeem ouders en spelers de kans bieden om beter geïnformeerde keuzes te maken.

Wanneer spelers een eigen creatie willen publiceren krijgen ze een vragenlijst die ze moeten invullen. Aan de hand van de antwoorden rolt er dan een leeftijdsclassificatie uit. Spelers die met de content aan de slag willen krijgen de beoordeling voor het opstarten te zien. De lokale beoordelingsautoriteit (in Europa PEGI) kan die classificatie nog naar wens aanpassen.

"Terwijl Fortnite evolueert van diens battle royale-wortels naar een breder ecosysteem met een variëteit aan content van Epic en andere makers, is het erg belangrijk dat ouders weten waartoe hun kinderen toegang willen hebben", zegt Patricia Vance van IARC in de blogpost.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou