Florida Joker wil eigen personage inspreken in Grand Theft Auto 6

Florida Joker wil eigen personage inspreken in Grand Theft Auto 6

‘Laatste waarschuwing’

Lawrence Sullivan, ook wel bekend als de Florida Joker, heeft opnieuw een video geüpload waarin hij zich tot de ontwikkelaars van Grand Theft Auto 6 richt. Hoewel hij nog steeds ‘een paar miljoen’ dollar eist, wil hij nu ook zijn evenknie inspreken in een eigen verhaallijn.

"Laten we geschiedenis schrijven," zegt Sullivan in een TikTok. ‘The Florida Joker’ is ervan overtuigd dat hij bijdraagt aan de ‘hype’ rondom de aankomende Grand Theft Auto. Hiervoor, stelt hij, moet hij worden gecompenseerd. "Jullie hebben gezien wat ik heb gedaan voor de game. We kwamen op het nieuws. We verschenen op blogs. Iedereen praat over me."

View post on TikTok

Eerder beweerde Sullivan dat Rockstar Games hem zijn ‘normale leven’ heeft ontnomen. Met een rol in de aankomende GTA zou hij waarschijnlijk nog bekender worden, maar dat lijkt hem nu weinig te deren. De video is inmiddels zijn zoveelste "laatste waarschuwing" richting de ontwikkelaar. Volgens zijn eigen uitspraken wil hij liever geen rechtszaak beginnen en geeft hij Rockstar nog een maand de kans om contact met hem op te nemen. Rockstar heeft nog altijd niet gereageerd op de video’s.

Lawrence Sullivan ging in 2017 viral toen zijn arrestatiefoto op internet verscheen, waarna hij werd vergeleken met Batman-personage The Joker. In december 2023 verscheen de eerste trailer van Grand Theft Auto 6, waarin diverse gebeurtenissen en personen uit Florida op de hak worden genomen, aangezien de game zich afspeelt in een fictieve versie van die Amerikaanse staat.

In de weken daarna heeft Sullivan meerdere video’s opgenomen waarin hij geld eist. Daarin benadrukt hij telkens dat het om een laatste waarschuwing gaat, dat hij met zijn advocaten heeft gesproken en dat hij een brief naar Rockstar heeft gestuurd. Eerder gaf hij het bedrijf tot 11 januari – zijn verjaardag – de kans om te reageren op zijn verzoek om 5 miljoen dollar te ontvangen. Ook verfde hij zijn haar paars om nog meer op het personage te lijken.

Het nieuws bereikte ook Roger Clark, de stemacteur van Arthur Morgan in Red Dead Redemption, die deze smeekbede om geld afraadt. 

"Ze gaan niet met je praten. Mensen zoals jij proberen het bedrijf al decennialang aan te klagen; ze hebben advocaten, man. Ze weten precies waar ze wel en niet mee weg kunnen komen. Als ik jou was, zou ik de bekendheid die ze zojuist in je schoot hebben geworpen in je voordeel gebruiken. Vind een manier om er geld aan te verdienen, want je krijgt geen baan bij Home Depot met dat gezicht."

Grand Theft Auto 6 verschijnt in de loop van 2025 voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Lees hier alle geruchten en feiten op een rij.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Natuurlijk is dit door Rockstar juridisch helemaal dicht getimmerd. En elke game, ook die van andere ontwikkelaars, wordt voorafgegaan door de tekst dat elke eventuele vergelijking met het echte leven of welk personage dan ook zuiver fictief is. Omdat het spel immers zelf volledig fictief is en elke vermeende overeenkomst met welk personage dan ook slechts op toeval berust en onbedoeld is. Deze knakker probeert Rockstar een poot uit te draaien, logisch dat de gameontwikkelaar niet reageert. Als je daaraan begint, is het einde zoek. Dan blijven dit soort idioten de publiciteit zoeken. Gewoon negeren. En deze vent verft trouwens achteraf zijn haar paars, om meer gelijkenis te veinzen met het gamepersonage. Daar zal geen enkele rechter in trappen, omdat hij het bewust en zoals gezegd achteraf doet. Ik heb zelden zulke domheid gezien. Maar hij denkt blijkbaar dat hij het in ieder geval kan proberen, en de aandacht trekken. Gewoon zwijgen is het beste, dan houdt hij op den duur vanzelf op. Tenzij hij knettergek is, en daar lijkt het helaas wel op.

[Reactie gewijzigd door Hellspawn op 24 januari 2024 - 10:56]

0
test

Als hij het nu gewoon op een normale, vriendelijke manier gevraagd had 🤔 "Wat cool dat er een personage gebaseerd op mij in die game zit. Ik zou het gaaf vinden als ik daar zelf de stem voor kan inspreken. Kan dat?" Volgens mij bereik je dan meer. Maar goed.

0
test

Of bekijk het andersom, waarom zou RockStar niet aan die vent hebben gevraagd, mogen we een character op je bazeren? Ik vind dat hij zeker wel een punt heeft, alleen hij pakt het compleet verkeerd aan.

0
test

Maar hoe ver ga je dan? dan kunnen ze ook een gemiddelde afro-amerikaanse vrouw met een dikke kont benaderen, want die karakters lopen er ook veel rond in de trailer.

1
test

@aerofox81, De Florida Joker is alles behalve gemiddeld, natuurlijk.

0
test

Yo yo, normaal vragen is niet gangsta yooo. Rrrrrespect moet je afdwingen, snap juuhhhhh... ahw! Lets go jaaa

1

Aanbevolen voor jou