Florida Joker geeft 'laatste waarschuwing' aan Grand Theft Auto 6-studio

Florida Joker geeft 'laatste waarschuwing' aan Grand Theft Auto 6-studio

'Jullie spelen met mijn intelligentie'

Het individu dat bekendstaat als de 'Florida Joker' heeft op social media een "laatste waarschuwing" aan Grand Theft Auto 6-ontwikkelaar Rockstar Games gegeven.

Lawrence 'Florida Joker' Sullivan ging in 2017 viral toen zijn arrestatiefoto op internet verscheen, waarin hij ietwat op de Joker leek - dat leverde zijn bijnaam op. Begin deze maand kwam de eerste Grand Theft Auto 6-trailer uit. Daarin wordt de draak gestoken met diverse gebeurtenissen die de afgelopen jaren in Florida hebben plaatsgevonden, aangezien de game zich in een fictieve versie van die Amerikaanse staat afspeelt.

Zo is er een arrestatiefoto van een personage te zien die dankzij de tattoo's op zijn gezicht erg op de Florida Joker lijkt. Sullivan reageerde kort na het verschijnen van de trailer via TikTok op de situatie en gaf toen al aan dat hij vermoedde dat het personage "geïnspireerd" was op hem. In een daaropvolgende video benadrukte hij de gelijkenissen. "We moeten praten. Jullie moeten me een miljoen of twee geven." Kort daarna verfde hij ook zijn haar paars om meer op het personage in de trailer te lijken. Toen meldde hij al dat hij Rockstar nog drie dagen de tijd gaf om hem te betalen, alvorens hij zijn advocaten in zou schakelen.

Een paar weken later heeft Sullivan een nieuwe video opgenomen. Hierin meldt hij dat het echt om een laatste waarschuwing gaat, en dat hij met zijn advocaten heeft gesproken en een brief naar Rockstar heeft gestuurd. Hij eist inmiddels 5 miljoen dollar, en hij geeft het bedrijf tot 11 januari - zijn verjaardag - om een reactie te ontvangen.

"Jullie spelen met mijn intelligentie", zo stelt hij, al is het goed mogelijk dat hij intellectual property, oftewel intellectuele eigendomsrechten, bedoelt. "Het is een gekkenhuis en dit is de laatste waarschuwing. Ik ben net terug uit Miami en Californië, en heb met mijn advocaten gepraat. Als we niet voor mijn verjaardag, 11 januari, een reactie krijgen, ondernemen we juridische actie. Ik wil nu 5 miljoen dollar."

Eerder gaf Roger Clark, de stemacteur van Red Dead Redemption 2-personage Arthur Morgan, al een publieke tip aan Sullivan. "Ze gaan niet met je praten. Mensen zoals jij proberen het bedrijf al decennialang aan te klagen, ze hebben advocaten, man. Ze weten precies waar ze wel en niet mee weg kunnen komen. Als ik jou was, zou ik de bekendheid die ze zojuist in je schoot hebben geworpen in je voordeel gebruiken. Vind een manier om er geld aan te verdienen, want je krijgt geen baan bij Home Depot met dat gezicht."

Grand Theft Auto 6 komt in 2025 uit op PlayStation 5 en Xbox Series X en S. De eerste trailer kan hier bekeken worden.

Watch on YouTube
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wel moet zeggen dat hij met zijn filmpjes zich echt gedraagt als een joker. Gast gaat nooit winnen, hij heeft een Persiflage gemaakt/gejat van een DC Comic en gedraagt zich alsof hij het personage verzonnen heeft. Typisch een Joker.

0
test

Heerlijk voor Rockstar die gratis publiciteit voor hun nieuwe game. There's no such thing as bad publicity xD

0

Aanbevolen voor jou