Final Fantasy-games in totaal meer dan 180 miljoen keer verscheept

Final Fantasy-games in totaal meer dan 180 miljoen keer verscheept

Eerste deel in de reeks verscheen in 1987 in Japan

Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 180 miljoen games binnen de Final Fantasy-reeks verscheept.

Dat heeft Square Enix aangekondigd (via Noisy Pixel). Het bedrijf maakte dit bekend tijdens de aankondiging van Japanse concerten rondom de muziek uit de reeks. Het gaat om exemplaren die aan winkels zijn geleverd en direct via digitale winkels zijn gedownload.

De eerste game in de reeks verscheen oorspronkelijk in 1987 in Japan. Sindsdien is de franchise uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Onlangs kwam Final Fantasy 16, het nieuwste deel in de serie, uit op PlayStation 5, en Square Enix werkt ondertussen ook aan Final Fantasy 7 Rebirth, het tweede deel in de trilogie die als remake van Final Fantasy 7 dient.

Van Final Fantasy 16 zijn inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren verscheept. Erik Nusselder gaf een 9 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "Final Fantasy 16 is een gedurfd en ambitieus actie-avontuur vol memorabele momenten, aangrijpende wendingen en een nieuw, flitsend vechtsysteem dat uitstekend uitpakt. Het was misschien nog beter geweest als de game helemaal afscheid had genomen van zijn rpg-roots, maar de liefde voor Final Fantasy en epische verhaalvertellingen is tijdens elke minuut voelbaar."

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

valt me eigenlijk best tegen :( had wel meer verwacht aangezien er XVCVX delen en remasters zijn uitgekomen

0
test

Eergisteren uitgespeeld. Het hoofdverhaal was echt MEGA-VET! Zeer van genoten. Maar de sidequests (en ja, ook de sidequests met een plusje) vond ik echt zo tergend slecht. Haalt je echt uit de flow en ze zijn geen zak aan en je krijgt er 49/50 keer ook niets boeiends voor. Hoop niet dat de sidemissions deze kwaliteit zullen hebben in FF7 Rebirth. Maar in ieder geval zeer toffe game! :D

0

Ik heb hem gisteren uitgespeeld en inderdaad, de sidequests waren in de meeste gevallen niet boeiend genoeg en de rewards iets te schraars. Op een gegeven moment ben ik de teksten gaan skippen omdat ik door wil met het hoofdverhaal. Dat is dan wel weer heel goed en interessant.

0
test

Ja, same here. Allemaal geskipped toen ik rond de 50% van de game zat. Erg jammer.

0

Aanbevolen voor jou