Final Fantasy-componist Nobuo Uematsu ziet zichzelf niet meer een volledige game van muziek voorzien

Final Fantasy-componist Nobuo Uematsu ziet zichzelf niet meer een volledige game van muziek voorzien

Zoals hij bij negen Final Fantasy-games deed

Nobuo Uematsu, de componist die de volledige soundtrack van negen Final Fantasy-games componeerde, ziet zich zelf in de toekomst niet meer alle muziek voor een game componeren.

Dat vertelt hij in gesprek met het Duitse Zeit Online (via VGC). Wanneer hem gevraagd wordt of hij door nostalgie ooit nog overtuigd kan worden om een volledige soundtrack te componeren, antwoordt hij negatief. "Ik denk niet dat ik ooit nog de muziek voor een volledige game componeer. Je moet dan twee tot drie jaar vol gas geven en ik denk niet dat ik daar fysiek en mentaal nog toe in staat ben."

Uematsu steekt zijn tijd liever in kleinere passieprojecten, waaronder zijn eigen band. De componist componeerde nog wel het themanummer van Final Fantasy 7 Remake en het aankomende Final Fantasy 7 Rebirth. De rest van de soundtrack is door een andere componist gemaakt.

Final Fantasy 7 Rebirth is het tweede deel van de remake van de klassieke rpg Final Fantasy 7. Aan het einde van het paar jaar geleden uitgekomen eerste deel verlaten de helden van de game de stad Midgar. In de oorspronkelijke game is dat het moment dat spelers de open wereld betreden.

Final Fantasy 7 Rebirth komt op 29 februari uit op PlayStation 5. Gamer.nl-redacteur Erik Nusselder gaf de game een 9. "De roadtrip van Final Fantasy 7 Rebirth is betoverend en geweldig geschreven, slingerend tussen emotionele en absurde momenten. De gevechten blijven geweldig en de soundtrack is overweldigend, maar het zijn vooral de charmante omgevingen en personages die van Rebirth een triomf maken. Elke locatie die je aandoet, voelt als een kleine vakantie met je beste vrienden", concludeert hij in zijn recensie.

Final Fantasy 7 Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou