Final Fantasy 17 zou door jongere ontwikkelaars gemaakt kunnen worden

Final Fantasy 17 zou door jongere ontwikkelaars gemaakt kunnen worden

'Misschien is het tijd dat iemand anders het stokje overneemt'

Naoki Yoshida, de producent van Final Fantasy 17, hint er naar dat een zeventiende deel door jongere ontwikkelaars gemaakt zou kunnen worden.

De ontwikkelaar werd door Sony's Shuhei Yoshida geïnterviewd voor Academy of Interactive Arts & Sciences en hij werd gevraagd of hij Final Fantasy 17 zou regisseren.

"Ik zit nu in het raad van bestuur (van Square Enix), dus ik moet oppassen met wat ik zeg", zo antwoordt Yoshida. "Maar op dit moment ligt er nog niets vast. Maar als ik toch iets moet zeggen... ik heb de kans gehad om aan zowel deel 14 en 16 te werken, dus misschien is het tijd dat iemand anders het stokje overneemt."

Hij vervolgt: "In plaats van dat dezelfde oude mensen de volgende game maken, denk ik dat het goed kan zijn om naar de toekomst te kijken en een jongere generatie met jeugdigere opvattingen in te zetten. Zij kunnen een nieuwe Final Fantasy maken met uitdagingen die bij de hedendaagse wereld passen."

Yoshida werd gevraagd wat voor advies hij een jongere regisseur die aan Final Fantasy 17 zou werken zou geven. "Mijn advies is om er gewoon in te duiken en eerst op papier te zetten wat jou de leukste Final Fantasy-ervaring lijkt, voordat je er dieper over na gaat denken. Vanuit daar kun je bepalen of er real-time gevechten of turn-based gevechten - of beiden - in zit. Of keer helemaal terug naar de begindagen van de franchise met pixelart en volledige turn-based gevechten. Maar je moet vooral nadenken over waar je jaren van je leven aan gaat besteden, en wat voor ervaring je wil dat spelers hebben."

Watch on YouTube
Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Persoonlijk zou ik liever een spin-off/deel XVII willen zien die weer back naar de roots gaat van de franchise. HD-2D graphics met een ATB gevechtsysteem, gefocust op het vertellen van een verhaal in een grootse setting. Eventueel met of zonder job-systeem. Team Remake is nog wel bezig tot minimaal 2028 en ook Business Unit 3 zal druk zijn met vanalles voor ze mogelijk weer zouden starten met een nieuw deel. Ook zal de franchise 40 jaar bestaan in 2027, dus zou dat een mooi moment zijn om iets groots neer te zetten met een 2D titel die doet denken aan deel 1 t/m 6.

0

Aanbevolen voor jou